Wednesday, May 6, 2009

Why it's still happening

TRAGEDI RAGUT
Oleh Jaafar Ahmad dan Haniza Hassanutusanjohor@utusan.com.my

JAMILAH Selamat (gambar kiri) manakala gambar kanan, suami mangsa, Razali Ahmad, 41, dan dua anak mereka, Nor Asyikin Salleh, 7, dan Mohd. Khairi Ridwan Salleh, 5.

JOHOR BAHRU 5 Mei – Jenayah ragut kini semakin kejam dan tidak mengenal mangsa!
Sikap penjenayah ragut yang tidak berperikemanusiaan ini mengakibatkan seorang wanita yang sedang hamil dua bulan maut selepas koma dua hari akibat diragut.

Dalam kejadian kira-kira pukul 7.30 malam Ahad lalu di Taman Ayer Hitam, Batu Pahat, mangsa, Jamilah Selamat, 31, meninggal dunia 7.35 pagi ini di Hospital Sultanah Aminah (HSA) selepas koma selama dua hari akibat diragut.
Mangsa ketika itu menunggang sebuah motosikal dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Taman Mekar, Ayer Hitam dari tapak pasar malam berhampiran dengan kediamannya.

Suami mangsa, Razali Ahmad, 41, berkata, isterinya dipercayai terjatuh dan koma selepas diragut oleh dua lelaki yang turut menunggang sebuah motosikal.


For more baca kat sini

Everytime I baca berita macam ni, rasa macam geram sangat. I've seen with my own eyes how a snatch thieve drag a women in his process of meragut. Kesian mangsa tu terseret kat tepi pavewalk tu.

Depan office I ni lagilah banyak kali orang kena ragut handbag. Apa nak jadilah. Kenapalah pihak berkuasa tak buat sesuatu kalau dah tau kawasan tu kawasan panas peragut.

Apa kata kalau dapat tangkat peragut-peragut tu semua public canning jer derang ni kat Dataran Merdeka bagi semua orang tengok. Pastu letak muka front page terang-terang bagi satu Malaysia tengok. Government must set a heavy punishment to the peragut sebab in the same time derang ni bukan saja meragut harta benda orang lain tapi sampai meragut nyawa orang.

Emolah pulak pagi-pagi ni sebab banyak sangat dah kes macam ni berlaku.

2 comments:

Mrs LVoe said...

ya ALLAH nape la teruk sgt kt Msia nie. if kena ragut dr motor mmg ler akn jatuh & koma. byk dh pkara nie blaku.

sha fobia gn motor sbenar yea.. xsuka time traffic lite.. kiri kanan motor. scary

Pink Mama said...

Sha, tu lah kalau boleh haramkan motor masuk town. Eee...memang menakutkan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin