Thursday, December 29, 2016

Baby's 14th birthday


Assalamualaikum,

Harini harijadi yang ke 14 baby. Cepatnya rasa dah besar tinggi budak ni.
Kalau nak tahu budak ni 'anak ayah' ....manja sangat dengan ayah dia.
Malam tadi pun pukul 12 malam dia menggelupur cari ayah dia dulu untuk wish dia "happy Birthday'. Ohh....Mama dia yang melahirkan dia sakit macam nak putus nyawa tu dia tak cari....dia cari ayah dia dulu šŸ˜›šŸ˜œšŸ˜. Mama tak kecik hati pun...Mama terasa sikitttt jer hahaha....nak buat macamana birthday berdua tu 2 hari jer apart (ayah 27hb and Adik 29hb December). Zodiak berdua tu sama....actually perangai pun lebih kurang sama.
Sabar jerlah!

Tahun ni a big birthday untuk ayah budak-budak ni. 
Tapi nanti weekendlah kita baru celebrate sekaligus sebab Mama kerja minggu ni šŸ˜Ž
Kopak Akak ko bulan 11 dengan 12 ni sebab birthday Abang, Ayah dan Adik.




Happy birthday my cheeky baby gurl....Mama and Ayah love you sooo much.
Semoga Adik menjadi anak yang soleh, bertanggungjawab dan diberkati Allah selalu.




us today at lunch šŸ’–




sabar jerlah budak ni sanggup tunggu mak dia balik kerja sebab nak tiup lilin.
Excusekanlah suara Mama dia yang tak sedap tu.

Happy 14th birthday baby gurl.....muahhh

Wednesday, December 28, 2016

Oh kolesterol ku

I am currently trying to lower my cholesterol level with 



beli dekat farmasi near my house. 
Harga asal RM49.80 but I got a 20% discount šŸ’‹




also I consume a tea spoon of VCO tiap-tiap pagi
ni beli kat satu kedai organik di pasar besar TTDI
RM20 plus ringgit....tak ingatlah pulak exact price

also 



I try to exercise at least 10 minutes every day.
Boleh tahan pancit dan berpeluh jugaklah walaupun 10 minit jer.

Let's hope that my cholesterol level goes down before my appoinment with the specialist again in April šŸ˜“

Sunday, December 25, 2016

Happy Merry Christmas



Wishing all celebrating Christmas a Merry Christmas!

This was at The Curve earlier today šŸŽ„










so selekeh today cause didn't plan to go anywhere accept to the parents house this morning.


Thursday, December 22, 2016

Checking what's all the hype at Decathlon


Assalamualaikum,

Dah Khamis dah.....cepatnyaaaa šŸ˜“. Pejam celik pejam celik minggu depan Akak dah kena masuk kerja balik šŸ˜¢

Anyway, Ahad lepas Akak ke Decathlon. Bagi yang tak tahu Decathlon tu apa....tu kedai alatan sukan yang duk hype kat facebook. Alatan sukan dia kira murah-murah jugaklah.



Nasib baiklah pergi bertiga jer haritu, tak bawak Adik dan Abang .....kalau tak kopak Akak kena ketuk



besar ok surf board tu




Ayah budak-budak ni dah eyeing nak beli set dumbell ni.
Jangan tersimpan jer nanti udahlah ya.





macam-macam jenis basikal ada dari basikal kanak-kanak sampai ke basikal adults








back pack untuk anak-anak ke sekolah pun ada. Akak ada nampak back pack yang berharga RM12 jer.


Macam-macamlah alatan sukanlah ada kat kedai ni. Cuma Akak tak rajin nak tangkap gambar banyak-banyak.


Ni pulak Akak datang balik hari Selasa lepas sebab nak beli bag Decathlon Arpenaz 10 yang orang duk berebut nak beli tu. Nak tau kenapa?. Sebab backpack tu RM10 jer. Bolehlah muat barang-barang ringan macam ipad wallet dan barang-barang lain. Kalau nak travel bawak baju untuk sehari pun muat tu. Weekend derang tak keluarkan beg tu. Kalau nak beli kena datang on weekdays dan beratur ambik nombor. Sabar jerlah kena beratur.
Nasib baiklah masa hari Selasa Akak pergi tu hujan pagi tu so taklah ramai sangat orang. Staff Decathlon kata selalunya lagi ramai. Akak dapat no 88 hari tu.
Silalah bawak IC sebab nak daftar untuk bag tu they require IC.
Satu orang, hanya boleh beli 10 bag sahaja. Tu yang ramai bawak anak beranak beratur sama untuk beli bag tu. Akak dapat tau yang derang jual balik bag tu dengan harga yang lebih mahal. Untungkan....beli RM10 boleh jual double the price.

Gambar atas tu gambar kami tengah beratur nak dapatkan nombor. Ada dalam setengah jam kot nak sampai turn dan lebih kurang 20 minit untuk nombor dipanggil. Kalau tak silap Akaklah every 2 hours kot derang keluarkan bag tu tapi 100 nombor for that hour. Ada staff bagitau Akak ada yang sanggup beratur dari 7.30 pagi untuk ambik nombor. Gigih bebenar derang ni šŸ˜‚


So kalau nak pergi bawah ni alamatnya, bersebelahan jer dengan Court Mammoth Bandar Sri Damansara.

M2-G-01, 8Trium, Jalan Cempaka SD12/5,, 
Persiaran Kenanga, Bandar Sri Damansara, 52200 Kuala Lumpur

Tuesday, December 20, 2016

Block leave nih

Assalamualaikum,

Akak tengah block leave ni dari Jumaat lepas. Jumaat lepas Akak ada appoinment dengan doktor kat KPJ. Pagi-pagi lagi Akak dah tercongok kat hospital sebab nak kena buat blood test. Tak naklah lambat-lambat sangat sebab malam sebelumnya nak kena puasa.
Menaikkan darah sikit jugaklah haritu sebab Akak ke klinik doktor sampai 4 kali sebab everytime Akak pergi klinik, Akak termiss doktor. Doktor dah keluar pergi surgery. 
Lepas lunch dan solat Jumaat baru dapat jumpa doktor.
Result blood test Akak tak berapa cun, Akak nak kena kurangkan kolesterol level Akak ni.
Nanti bulan 4 Akak nak kena jumpa balik doktor.

Anyway, something good came out from berulang alik 4 kali tu.





Akak dapat jumpa mummy daddy Lara Alana.
Akak ambik gambar dengan mummy Lara jer sebab daddy Lara dah laju jalan kedepan. 
Tak apa Akak faham, orang tak sihat ni kadang-kadang tak ada mood sikit....macam Akak gaklah kadang-kadang hehe.
Tinggi slim (nak kena letak disclaimer ni : I'm normal height ok...she's just too tall and slim šŸ˜‰) and sempoi sungguh mummy Lara ni....suka Akak tengok.
Lara tak ada pulak haritu.....kalau tak sure Akak gomol-gomol dak kecik tu.

Nanti Akak cerita lagi ya aktiviti Akak semasa cuti ni.
Till then......take care


Tuesday, December 13, 2016

Kenduri kawin

Assalamualaikum,

Hebat sangat Akak sekarangkan....dah nak masuk setengah bulan baru nak update blog yang tak seberapa ni. Akak tak ada pergi mana pun, lepak kat rumah jer cuti panjang ni. 
Minggu ni pun Akak kerja dua hari jer pastu minggu depan Akak cuti seminggu. Untuk tahun ni Akak ada balance hari bekerja 6 hari jer lagi......happy sungguh rasanya.

Anyway, Sabtu lepas kami ke kenduri kahwin anak sepupu ayah budak-budak ni. 
Tapi tak tahu mana silapnya, kami sesat nak mencari dewannya sampai sejam.
Map yang diberi dalam kad tak berapa detail. Kami sampai-sampai dewan pukul 12.30 tghari, tak ramai jemputan. Rupanya ramai yang sesat macam kami.

Bagus jugak tak ramai jemputan lambat sampai sebab lapang meja buffet. Tak payah beratur panjang hehehe....



lauk kenduri yang lama tak jumpa



tapi dua beradik ni jugak yang paling win
perghhh...sedap!


selesai makan terus ramai jemputan sampai.....moh ler kita beralih ke tempat lain.
Bagi peluang orang lain duduk makan pulak.
Akak ada appoinment hospital pagi tu, makanya tak koserlah Akak nak berbaju kurung bagai sebab nak jumpa doktor. So kita improvise mana-mana yang boleh hehehe...



muka dah ketat sebab kena tunggu lama.
Biasalah ayah budak-budak ni kalau dah jumpa sedara mara dia memang lama punya.
Dia dah feeling macam Abang Kawasan kat situ....almaklumlah cucu sulung, ramailah mak bapak sedara nak kena jumpa.

šŸ˜šŸ˜šŸ˜ŠšŸ˜€šŸ˜€šŸ˜€šŸ˜šŸ˜€

šŸ‘†

ehh dah boleh add emojilah kat blogspot.

Wednesday, November 30, 2016

I prefer the tradiditional one....

Assalamualaikum,

Makin lama, makin malas Akak korang ni nak update blog. Dah tua ni dah tak tahu nak tulis apa sebab routine sama setiap hari. Cuma sekarang Akak tambah routinr baru iaitu cuba exercise hari-hari at least 10 minit low impact cardio. Bagi keluar sikit peluh sekurang-kurangnya. Wake up call sebab blood test Akak yang baru ni tak cantik sangat. My bad cholesterol is high and my good cholesterol is low. So kenalah jaga makan and exercise.

Semalam Akak lunch dengan anak-anak kat One Utama. Cuti sekolah ni bolehlah bawak derang makan sama, kalau hari sekolah mana sempat.
Lepas makan kita cuci-cuci mata sikit.


tak kenan sungguh Akak dengan Christmas tree One Utama ni.
Akak nak tengok pine tree.....pokok warna hijau.....bukan pokok Christmas warna merah. 
Ehhh....macam dia pulak sambut perayaan tu hahaha...
Tapi tetap.....tak cantiklah pokok ni!


ada pulak budak yang sempat posing


seronok pulak masuk kedai Smiggle ni.
Akak cakap kat budak-budak ni......nasib baiklah derang dah besar, kalau tak mesti Mama merepek belikan derang barang-barang dalam kedai ni.
Budak-budak perempuan ni tak heran dah benda-benda ni....derang lebih sibuk nak cari makeup.....haih!. Teenagers!

Untill next time.....besok dah December!. Dah nak habis dah tahun 2016......cepatnya!!!


Tuesday, November 22, 2016

Happy birthday baby boy


Ya Allah berikanlah keberkatan kepada anakku ini.

Happy 19th birthday my 1st born.

Mama love you so much.


Thursday, November 17, 2016

6 years ago



this photo was taken 6 years ago.
Adik and my nephew.
Those two were best friends then.....now that kakak has grown up....a teenager, there's a gap between them. 

Sunday, November 13, 2016

Dah boleh withdraw EPF tu


Last Friday,  11.11.2016 was actually our boss 55th birthday.
Big number of course kena sambut. Anyway, it's a good excuse to have a party in the office right. 5 tahun lepas kitaorang sambut jugak birthday boss cuma dulu buat kecil-kecilan jer sebab dulu kat branch tak ramai sangat staff. Pindah office baru ni banyak dept.

We actually plan nak buat surprised birthday party.....siap sorok-sorok tu semua orang nak sign birthday card sebab kad tu ada muzik so bila buka berbunyi. Tapi ada pulak orang yang dah mengantoikan kami punya plan.....spoil jer. Tapi tak apalah still meriah jugak celebration birthday boss. Anyway, not gonna put his picture here cause nak jaga privasi orang. 



We ordered 2 Secret Indulgence cakes. Saja jerkan pedajal buh nombor 55 tu besar-besar hahaha...merasa boss tiup 2 biji kek sekaligus tahun ni.
We had pizzas, chicken wings, nuggets and fruits. Memang sesuai for tea-time.
Saja jer tak order makanan yang renyah-renyah macam bihun tu semua sebab lecehlah nanti nak kemas.



Happy birthday Boss....dah eligible tu untuk keluarkan duit EPF lol!


Tuesday, November 8, 2016

Bloated like a balloon...


Minggu lepas Akak dah jumpa doktor sebab perut Akak sakit.
Doktor kata sakit so she gave me a few medicine untuk angin dan sakit perut.
But somehow it worsen. Everytime Akak makan, nanti Akak akan rasa macam ada benda yang tersekat kat esophogus Akak. Rasa macam ada benda tersekat kat tekak.
Bila Akak google...it could be acid reflux. So harini Akak pergi balik to the clinic.
Doktor kata dia akan give me a different dose of medicine (ubat-ubat kat atas tu). She also suggested that I stay away from diary food for a week. We'll see how it goes I guess....terpaksalah Akak puasa teh tarik dan coklat minggu ni :'(

Harap-harap it will curelah rasa macam benda tercekik kat leher ni and my acid reflux.
Dah tak tahan dah perut asyik bloated macam belon nak terbang.




Saturday, November 5, 2016

Terjebak jua


Akhirnya Akak terjebak jugak semalam.
Kakak-kakak kat office Akak semua dah berulang berapa kali ke butik Naelofar.
Murah kata derang....murahlah kot. 


Muka kena cover sebab tak semengah lepas balik kerja semalam terus serbu butik Nealofar.
Petang-petang lepas pukul 5.30 tu tak ramai sangat orang tapi kalau pergi time lunch.....Assalamualaikum jerlah.

Alhamdulillah Akak terjebak lite-lite jer sebab Akak beli anak tudung yang macam Wardah (Neelofa) pakai dalam Surihati Mr Pilot. Ah-ah.....Akak pun terjebak tengok Surihati Mr Pilot sebab Fattah dan Neelofa sweet sangat sampai tahap kencing manis.
Kalau dua tu couple betul-betul pun sesuai sangat....Eh!



Tuesday, November 1, 2016

More Food

I think there's a conspiracy to make us fat cause people keep giving us food! Om...nom...nom...

Can't stop eating the muruku and rempeyek all day :'(

But....keep the food coming. No problem :")

Friday, October 21, 2016

Bad week

Rasanya minggu ni minggu yang tak berapa baik untuk keluarga kami.
Kisahnya bermula hari Isnin dimana ayah budak-budak ni kena saman sebab kesalahan parking. Tu memang padan muka dialah sapa suh cari penyakit sendiri hehehe...

Selasa pulak pagikan hujan pagi-pagi tu. Rupanya cik abang kita dah kemalangan. Dia hantar gambar kereta kat whatsapps kereta dah terkopek bumper. Engine pun ada problem sampai kena towlah kereta ke bengkel. Ayah budak2 ni kata agaknya jalan licin pastu ada minyak atas jalan so bila dia nak corner kereta terus tak boleh control. Dia terlanggar devider jalan dan kereta terpusing. Alhamdulillah dia tak apa-apa tapi kereta yang teruk. Dengarnya sebulan jugaklah nak kena duduk bengkel. Hmmm.....sabar jerlah. Malang tak berbau. Mesti ada hikmahnya tu.

Rabu pulak tank atas rumah tu bocor. Rumah kami dah jadi macam rumah setinggan air menitis2 kat dalam bilik tido. Adoiiii dugaan sungguhlah. Masa tu dah rasa macam kuat sungguh dugaan kami minggu ni.

Khamis pulak Akak MC separuh hari sebab sakit tekak yang amat sangat. Makan ubat kat office rasa macam lalok jer ngantuk. Rasa tak tahan sangat dah so terpaksa jugaklah mintak izin boss nak balik sebab rasa macam dah melayang-layang badan. Harini Alhamduillah dah berkurang sikit sakitnya.

Tapi yang paling Akak tak tahan adalah.....
Muka Akak ada kawah besar berlubang....huwaaa.....why become like this??!!!. Asalnya jerawat kecik jer.

Beginilah nasib......
Happy weekend semua!!



Update kemudian....lupa nak cerita semalam:

Hari Isnin lepas, anak lelaki call kata kad medical boleh guna tak sebab dia nak pergi klinik. Berderau jugaklah darah bila dapat panggilan, sebab dia jarang call kalau time ada kelas. Rupanya dia sakit dada so dia nak lecturer bawak pergi jumpa doktor. Kalau tak ada medical card maknanya kena pergi hospital Putrajayalah....lamalah nak kena tunggu.
Alhamdulillah....nothing serious. Lepas doktor check, doktor diagnose as sinus arrhythmia.
Doktor pesan jangan stress, jaga cara makan dan kena cukup tidur. Kalau jadi lagi sekali kena buat blood test.

Selasa tu pulak Akak nak keluarkan duit kat bank sekali baru perasan ATM kad tak ada. Akak dah agak daj ni mesti Akak lupa nak ambik kad tu masa masukkan duit dalam cash deposit machine tu. Panik jugaklah....jangan orang ambik kad ATM Akak tu udah. Iyelah Akak dah tukar kad ATM akak tu ke wave card. Sat lagi orang pi guna isi minyak ke apa. Bergegas pergi bank suruh bank check samada kad Akak tu ada ke tak. Alhamdulillah...sebenarnya machine tu telan kad Akak bila Akak lupa nak ambik. 
Dalam ATM machine tu pun sebenarnya ada lagi 4 kad kredit orang lain tapi derang tak buat report hehehe....

Memang minggu yang mencabar sungguh.


Saturday, October 15, 2016

Long week

It's a long weekend for me this week. It's Saturday and here I am at work :/
Menyampah tau......I wanna be at home on my bed watching TV!


but issokay I brought Grey with me.
I actually a lot of TV series on my laptop so that I can watch it in the office.
I'm here waiting for other people do the system testing....so bored!

Anyway, last Thursday my dad called saying that my mom complaining that she couldn't breath. Gave us a scare. My sister even suggesting calling the ambulance.
Cut long story short.....we went to the UUMC emergency room.



her hands and feet were swollen and complaining of difficulty to breath.

After X ray and blood test, doctor conclude that my mom has too much water in her body so they gave her a medicine to flush out the water out of her system. Toilet visit numerous time ....do you know that it's so hard to push the wheelchair especially when the floor is not level.
She even have a a bit of water in her lungs, that's the cause that she has difficulty to breath.
So doctor advised that Nenek can only drink 750ml of water per day, tak boleh minum air banyak kalau tak akan jadi water retention.

Alhamdulillah tak payah admitted tapi next week kena pergi hospital balik and check.

So I guess that's it. Pukul berapa boleh balik oiiii......bosanlah!!!!


Friday, October 7, 2016

Please help!


Assalamualaikum,

I actually wanted to write how crappy my days was till I saw this IG post on one of my son's friends. 

Ya Allah....kecik jer dugaan  yang Allah bagi kat Akak. Takat kerja yang banyak jer that I can actually cope and finish if I really concentrate doing it systematically.

Ada lagi hamba Allah yang lagi berat dugaannya.

So readers, if you are reading this. Please help this boy. He's my son badge mate......sama baya dengan my son. Sedih pulak Akak membacanya. I don't have much, I hope this post can help his parents burden. Kalau mana yang kita boleh tolong tu kita tolonglah ya.

Semoga anak ini kembali sembuh. Insyaallah.



kalau nak bagi sumbangan the account number is stated di atas.

Semoga Allah memurahkan rezeki you all semua.


Monday, October 3, 2016

This year Raya Qurban

I am really enjoying the long weekend....wish that I can extend another few days relaxing at home just cooking, eating and watching marathons of TV series that I've downloaded. But unfortunately tomorrow I have to do the month end closing. Sob.

Anyway, life has been a little hectic lately.
My mother fell in the toilet a day before Raya Qurban.....she didn't actually fell....she was hypo that day so she could lift her own body from the toilet floor. Laying on the toilet floor cause nobody heard her call for help. My nieces and nephews were in the room next door but they didn't hear her. While my father and sister were down stairs.

So cut the long story short, we trick her into going to the hospital cause she was also feverish. Told her that we were taking her to the clinic. Once she was in the car, we told her that we're taking her to the hospital or else she wouldn't agree.



Her sugar reading was really low.....cakap pun sampai merapu-rapu hahaha.
Kept saying that she wants to go home....the doctor is taking too long.
Here at the X-Ray, just incase any broken bones.
Alhamdulillah nothing broken.



My mom was never hospitalized before but this round she got warded for 5 days.
We kept going back and forth to the hospital. Spent the Raya Qurban holidays in the hospital.

Gambar atas tu muka stress sebab kena tunggu lama kat ER. Muka nak balik rumah hehe...


This is our lauk Raya Qurban. Celebrating in the hospital with mom.
No picture of the cow or juadah raya like previous year. Padan muka tu lah.....a few days before I was like....malasnya tahun ni nak tengok orang sembelih lembu. Terus Allah kabulkan. 
I actually cooked sup tulang bawak hospital for her to jamah. End up orang lain yang habiskan cause patient tak ada selera nak makan hehehe...



kebetulan pulak budak-budak cuti sekolah.
So dapatlah pergi melawat nenek selalu


Anyway, nenek is in the process of recovering. We moved her to the room downstairs cause it easier kalau ada apa-apa emergency. Selera makan pun dah bertambah dan dah boleh berjalan bangun walaupun slow. A big improvement. Alhamdulillah.

Hopefully after this I'll have more time to blog more. =)


Tuesday, September 27, 2016

Team building 2016


Dua minggu lepas Company Akak ada buat Team building 3 hari dua malam + we have to attend a one day seminar at Thistle, PD. Tapi yang bestnya kali ni sebab kami boleh bawak family and all expenses (accommodation, makan and activities) di fully sponsored. Bawak badan saja hehehe....

Aktiviti kami selama 3 hari di PD.

Day 1
Day 2 
Day 3
Teambuilding activities at Extreme Park, PD

BBQ Dinner @ Thistle Hotel 
Training

Buffet Dinner @ Lexis Hibiscus
Ostrich Farm 
Teambuilding activities: Water sports


Jumaat pagi kami dah bertolak ke PD tapi boleh pulak tayar kereta pancit kena paku. Lebih kronik ada 4 paku dalam tayar. Tapi Alhamdulillah sampai gak kami ke PD walaupun sampai pukul 11 lebih pagi.



Tapi kami tak hotel terus but we went to PD Extreme Park untuk activities.


Macam-macam aktiviti yang budak-budak (budak2 kat sini Adik dan Kakak saja sebab Abang tak dapat keluar outing minggu tu). Tapi yang terlebih excited si Ayah budak-budak hahaha.

Antara activity di Extreme Park Archery, Shooting Target, and Go kart. Tapi yang paling diminati ramai adalah ATV. Ramai yang tak nak lepas peluang bawak ATV termasuklah Adik dan Ayah. I yang risau nak lepaskan Adik main ATV, ialah budak tu mana pernah bawak motor. Boleh ke dia control machine ATV tu nanti tapi Alhamdulillah selamat gak anakku hehehe...









Habis aktiviti semua dah almost pukul 1. Nasib baik dapat check in awal. 
Sementara tunggu Ayah pergi solat Jumaat, kami berehat-rehat dulu dalam bilik.
Tak teringat pulak nak tangkap gambar bilik.....alah tapi korang boleh jer cari gambar dalam google kan =P

Tapi budak-budak berdua ni pukul 3 petang dah menggelupur nak pergi ke swimming pool.
Panas tau takkkk....mana ada orang pergi pool pukul 3pm. Sabar jerlah haku anak-anak ni.





Cantik pemandangan laut.
Alhamdulillah masa kami pergi tu cuaca sangat elok 3 hari tu sebab team yang pergi lepas kami tak boleh langsung main water sports sebab angin dan ombak kuat.



Tenang fikiran tengok laut. Memang it's a short break that is much neededlah.





mak feeling2 holiday mood 




malam pertama kami di hidangkan dengan BBQ.
Kitaorang sampai lambat sikit so tempat duduk dah penuh. Makanan pun dah banyak habis 1st round ni tapi derang akan refill balik.


telan-telan air liur pulak tengok makanan ni




view dari floor bilik kami




ni pulak view dari verandah bilik kami



malam kedua pulak kami buffet dinner di Lexis Hibiscus.
Cantik jugak hotel ni. Ada tangkap gambar kat water fountain hotel tapi tak boleh nak transfer pulak gambar.


dekorasi dalam hotel

Last day di PD kami buat water sports activity.




laju-laju buai ku lajuuuuu........


Mama dan Adik naik banana boat tapi awal-awal lagi dah pesan kat budak yang in-charge tu tak mau kena campak ke laut. Phobia Akak tau sebab pernah kena campak ke tengah laut mas.a naik banana boat dulu. Menggelupur semua orang tengah laut tu nak naik balik ke atas banana boat sampat depa duk tarik jer orang lain semua. Boleh lemas kita dibuatnya sebab kena tarik.



Adik going for 2nd round of banana boat....adreneline junky girl
Kali ni dia naik ngan budak-budak muda, so depa ken campak dua kali kat laut LOL




Kitaorang berdua naik jet ski gak tapi tak ada pulak video yang cantik.
Itu pun Adik nak bawak....Akak dah terjerit2 duduk belakang dia suruh slow down hahaha....





ni gambar lunch hari kedua rasanya....dapnya udang tu





Sebelum bertolak balik, Company belanja lunch di 

Double Queue Thai Cuisine 
4-6-18, Persiaran Waterfront, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia                                   


puaslah makan sebab berjenis-jenis lauk pastu disebabkan ramai yang balik terus lepas check out maka banyaklah balance makanan untuk kami yang tinggal ni. Rezeki jangan ditolak kata orang.....makan jangan tak makan.

Selain daripada enjoy dengan makanan dan aktiviti weekend tu, yang best jugak this vacation adalah......

banyak gila rare pokemon yang Akak dapat tangkap dalam kawasan hotel


Pikachu ni dalam bilik pun ada tapi frust tak dapat tangkap masa ni sebab tak ada poke ball.
Pokestop pun ada satu jer kat area swimming pool tu.
So tips buat peminat Pokemon, kalau nak datang hotel ni make sure you have lots of pokeballs :)
Hint: nak tangkap Pikachu kat lobby hotel senang nak dapat.


nampak tak.....banyak gila pokemon kat area swimming pool tu.
Memang port hotel guest menangkap Pokemon. Sampai tengah malam pun still ramai orang kat area swimming pool termasuklah ayah budak-budak ni hahahaha


Selamat tinggal PD, we have a great 3 days. We really enjoy it.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin