Monday, July 9, 2012

20 by Rizalman at Tesco

Pertama-tama saya ingin menyalahkan kawan saya kerena telah mengepos gambar bag kertas 20 by Rizalman di Instagram. Kerana dialah saya yang reform shopaholic ini terjebak sekali ke Tesco membeli baju Rizalman.
Sanggup tu dari appoinment doktor di Damansara Specialist bergegas ke Tesco Kepong sebab kekiasuan nak mendapatkan baju Rizalman. Mesti korang tanyakan apasal tak pergi jer Tesco The Curve. Ini semua salah kawan sayalah sebab dia kata stok kat sana dah banyak size dah habis.
First time jejak kaki ke Tesco Kepong ni. Sanggup tu main redah jalan. Jumpa jugak akhirnya Tesco Kepong. Ceruk sini rupanya.




Hello Tesco Kepong *lambai-lambai*




belian kecil-kecilan saja =P


20 by Rizalman ada dijual di Tesco around Malaysia. It will be available at Ampang, Mutiara Damansara, Kota Bahru, Paradigm, Seremban 2, Desa Tebrau, Tanjung Pinang, Melaka, Shah Alam, Station 18, Puchong, Taiping, Seri Alam, Kepong, Penang, Kajang, Setia Alam, SP Selatan, Mergong, and Nilai.

Tapi semua size yang kecik cepat habis ya, tapi tak tahulah samada they restock or not sebabnya kata hanya 6,000 pasang saja yang dijual.
Ada a few pieces yang I berkenan. So here's some pictures I took . Silalah lihat betapa kiasunya saya mengambil beberapa size untuk dicuba.

















this is pretty. Hmm...kenapalah tak beli semalam.











polka dot don't look good on me...make me look phat



ni pulak bila I try nampak macam preggy pulak
(sila ignore budak menyibuk sekali dalam fitting room tu)

I choose these two tapi lain kaler.



tukang pegang baju raya Mama =D

Tahun ni nampaknya akan berboria beramai-ramailah dengan pembeli baju Rizalman yang lain.
Macam pisang panaslah jugak baju Rizalman ni sebab almost all the small sizes cepat habis stock.
The clothes ranges from RM180 - RM250 each



baju raya saya hikksss...

Can't afford the real designer clothes by Rizalman. Dapat yang exclusive untuk Tesco pun jadilah.

Budget baju raya mak dah burst hahahaha....itu pun duk berangan lagi nak beli yang kaler biru tu.
Hopefully adalah lagi hujung bulan ni *prayhard*


update: wow Jovian Mandagie pun ada keluarkan Ready-To-Wear collection untuk Hari Raya. Meriahlah baju hari raya kita tahun ni =P

- Posted using BlogPress from my iPhone

7 comments:

DeLancrettLurpak said...

untung la saya, mesti saya utk org mcm saya banyak..hehehe.. cantek la baju yang u beli tu.. jeles!

tahun ni i tak de baju raya, sobsss...

Pink Mama said...

hehehe...saya polite sikit hahaha...

tak per tahun depan ada lagi kot hehehe.

Anyway, goodluck on your papers dear =)

MizaShoppe said...

OWH...POLKADOT ITU SGT JOGES..HEHE..
err..sis..size plg besar ape ya...

Pink Mama said...

MizaShoppe, saiz paling besar XL

Mokteh said...

saya beli tak dpt paperbag pun hukhukhuk...

Pink Mama said...

Mokteh, mula2 saya pun tak dapat tapi budak kat cashier suruh mintak kat nudak sales yg jaga baju tu

Mummy Akmar said...

Salam,

Wah dah siap2 beli dah...bestnyer

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin