Thursday, July 26, 2012

Ramadhan 2012 - Day 6 - Kesian anak kecil ini

I really cannot accept bila peminta sedekah membawa bayi yg masih merah untuk mengemis sekali di Pasar Ramadhan.

Kesihanilah bayi itu. Sedangkan kita yg dewasa ini pun tak tahan panas dan sesak pasar ramadhan. Inikan pula bayi yang nampaknya kurang dari sebulan umurnya.






salah masyarakat kitakah senang sangat menghulurkan sedekah sehingga menjadi-jadi pengemis mengemis dengan anak kecil?

Hiba hati ini.


- Posted using BlogPress from my iPhone

7 comments:

Nurlyla said...

kesian baby tu.. sudahlah jdi alat utk menagih simpati, trpaksa pula brpanas mndung utk bekerja.. kalau fkir balik.. diorang dh kira sdg bkerja.. ksiannyer.

Nurlyla said...

kesian anak kecil tu..

Pink Mama said...

Nurlyla, tulah sedih Akak tengok baby tu. Kecik-kecik lagi dah kena ikut bekerja =(

sesemut said...

DEKAT BAZAAR MANA NI?

Pink Mama said...

Bazar ramadhan Kota Damansara

suefea said...

Kat mana-mana bazar ramadan ada kalau hari biasa kat pasar malam.. Rasanya kalau pihk peguat kuasa tak kawal benda ni akan menjadi-jadi. Bila balik rumah rasa sangat sedih dan teringat-ingat. Kesian sungguh!

Pink Mama said...

Suefea, memang betul pihak penguasa kena ambil tindakan. Kalau tak makin ramai peminta sedekah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin