Monday, April 3, 2017

Our Birthday's

Assalamualaikum,

How are you guys....lama Akak tak bersiarankan.
Akak kemalasan nak mengupdate blog lately ni.

Tapi tak apa sempena birthday kami....birthday Kakak dan my birthday, Akak gagahkan diri mengupdate untuk kenangan.

Sebelas hari yang lepas birthday Akak. Kebetulan pulak cuti sekolah so Akak pun applylah cuti so that I can spend some quality time with my family.



hahaha.....poyo sangatkan


simple birthday lunch with love ones...


then to movie night with them.....kitaorang tengok cerita J-Revolusi.
Keluar-keluar panggung ayah budak-budak ni komen tak habis-habis hahaha...
well....nak buat macamana ni cerita Malaysia ...memanglah tak capai standard macam cerita Hollywood yang big budget tu

I feel so blessed to be able to spend my birthday with my husband and kids









Yesterday was Kakak's birthday 👸
My baby girl has grown up.....sekejap jer dah jadi anak dara

Kakak, 

Mama doakan kakak sejahtera dunia akhirat. Anak yang soleh dan menyenangkan Mama dan Ayah.

Terima Kasih sebab selalu meringankan kerja Mama dirumah.

Happy Birthday Baby Girl.

Mama, Ayah, Abang dan Kakak love you so much.



celebrate birthday Kakak on Saturday, awal sehari sebab kena jumpa Abang di hostel.
Lepas pick up Abang at hostel kami ke IOI Mall Putrajaya untuk celebrate birthday Kakak.









There....the March and April babies 💕


Tuesday, March 21, 2017

Hero siapa?


Hero Seorang Cinderella katanya....

Akak baru beli Sabtu lepas tapi tak ada mood nak membacanya lagi.
Nanti Akak dah habis baca akak review ok.
Ntah-ntah by the time Akak review dah tayang cerita ni kat TV hahaha...
Agak-agak siapa heroin yang sesuai untuk cerita ni?


Tuesday, March 7, 2017

Carboot Sale Kota Damansara

Assalamualaikum,

Ni lagi kisah 2 minggu lepas, Akak pergi carbbot sale kat Kota Damansara.
Tujuannya sebab Abang nak cari kereta hotwheels untuk collection dia.

Macaam-macam barang boleh didapati disini kalau rajin nak cari and I'm sure you can always bargain for a lower price. Tapi Akak tak beli apa-apa pun sebab .....
PANAS!. Lain kali kalau nak pergi carboot sale ni kena bawak payung or pakai topilah.

Carboot sale ni loksainya belakang kedai makan Ghulam Mee, Kota Damansara.
Kalau tak silap Akak dari pukul 7 pagi sampai pukul 12 tengahari kot carboot sale ni. 
Kalau sesiapa yang ada info yang betul, sila bagitau ya.



tak ambik banyak gambar sebab panas sangat....itu pun Akak jalan laju-laju ni sampai tak sempat nak belek-belek sangat barang-barang yang dijual.




Monday, March 6, 2017

The Strands Food Mega Festival


Assalamualaikum,

Dah dekat 2 minggu baru nak update. Akak minggu lepas tak berapa sihat dengan demamnya pastu kena sinus attack yang teruk....whole day migraint dan sakit kat rongga hidung. Rasa macam nak 😢😭

Dua minggu lepas kat ada Food Mega Festival kat The Strand, Kota Damansara.
Kalau dah namanya food festival, of courselah Akak tak akan melepaskannya. Bila lagi nak merasa macam-macam makanan dalam satu tempat.


haaaa...tu dia macam-macam ada sampai Akak tak ingatlah stall apa yang ada.
Sapa suruh cerita 2 minggu kemudiankan 😐




tapi yang paling Akak ingat, Akak beli from satu stall ni meatball daging ni and kambing bakar....sedapnya sampai repeat the next day


sos bbqnya memang sedaplah....sampai menjilat jari. Cukup rasa semua....



kami duduk atas kayu palet untuk makan. Isykkk tak nikmat sebab kecik ruang duduknya plus kayu palet tu kan rendah. Next day beli tapau bawak balik makan lagi syokk..







ehh terselit pulak gambar bawak mak Akak makan kat Vichudda on the same day 😀



buatlah selalu food festival ni sebab syok dapat rasa macam-macam makanan



ni next day...repeat bawak budak ni pulak






kami beli ribs pulak the next day tu.....ayah budak-budak ni sukalah sebab banyak lemak.



dah macam muka anak korea 😘



tengah sibuk tengok orang tu masak ribs










blurlah pulak gambar meatballs, kambing dan ribs kami ni.

Puas makan kat rumah!


Sunday, March 5, 2017

Aloe Vera gel Guardian

Assalamualaikum,

Pagi Ahad yang indah diiringi dengan hujan renyai-renyai. Memang perfect Sunday.
Sesambil Akak tengah tengok Surga yang tak dirindukan, Akak nak buat review pasal satu produk yang Akak pakai - Aloe Vera Gel brand Guardian.
Muka Akak semalam breakout teruk. Mungkin sebab it's that time of the month, plus Akak sinus teruk dan Akak ambik antibiotik makanya teruk muka Akak breakout.
Stress menengok muka sendiri 😓

So malam tadi Akak sapu Aloe Vera Gel semalaman dan pagi ni Alhamdulillah kurang dah merah-merah dah berkurang. Produk ni mungkin berkesan kat Akak tapi kat orang lain Akak tak tahulah pulak sebab kulit kita berbeza-beza. So kalau siapa nak mencuba tu good luck tapi kalau tak menjadi jangan salahkan Akak tau 😊

So itu aje buat harini....Selamat berhujung minggu



ni 2nd tiub Akak sebab Adik pun sama menumpang pakai untuk muka dia



Wednesday, March 1, 2017

The Starlings, Damansara Utama

Assalamualaikum,

Ada mall baru kat Damansara Utama tu, nama The Starling.
Ishh best sangatlah sebab besorrrrr....
tapi banyak lagi kedai belum buka. 
Sabtu ni nanti Akak rasa macam nak repeat baliklah pergi sana.
Banyak kedai yang Akak nak menjelajah ni.
Hari Sabtu lepas, Akak dah jejak kaki pergi Miniso, Padini, Jaya Grocer, Ace dan kedai Original Classics. Hisshh tak puaslah jalan.

Kalau duduk area berdekatan go check the new out.

Tengok-tengoklah gambar ni ya...













Sunday, February 19, 2017

Longwan The Strands

Assalamualaikum,

Lama dah tak bersiarankan. Akak busy + malas 😂

Anyway, haritu kawan Akak ada mention ada satu kedai ni baru buka kat The Strands, Kota Damansara. Akak tak pernahlah pulak dengar nama kedai ni. Kawan Akak kata barang-barang kat kedai ni murah. Kalau dah dengar murah sudah semestinyalah Akak kena check it out.


nama kedainya Longwan. Ada yang kata kedai ni femes kat Kedah tapi Akak first time dengar.


Bila masuk terus kagum sebab besar kedainya kat bahagian tingkat 2. Macam-macam ada. Kat bawah tu adalah jual baju baby, baju sekolah, seluar dan baran-barang plastik.
Kalau pergi mesti naik tingkat dua tau sebab luas gila. Rambang mata nak tengok macam-macam.


bag sling yang macam-macam dan murah



peralatan sukan pun ada



nampak tak berapa luas kedainya. Kedai luas maknanya banyaklah barang 😂



Akak terus rambang mata bila sampai bahagian ni. Akak memamg kecintaan sungguh stationaries. Dari kecik lagi memang suka bahagian stationaries kalau pergi kedai.



baju baby kat bahagian bawah. Murah-murah ...boleh buat basahan kat rumah.





kebetulan hari tu sibuk mencari seluar hitam untuk Abang sebab Khamis ni dia ada event kat kolej kena pakai satu pasang suits. Memandangkan seluar slack kat sini murah kita beli sini sajalah. Save duit mak kau. Beli jacket, kemeja dan kasut baru kat dia dah habis beratus. Dapat jumpa seluar murah kita rembat jerlah....tak yah susah2 nak cari kat tempat lan lagi.



sepasang baju baby RM5




lepas ni kalau Akak nak cari bag murah2 untuk anak-anak...Akak dah tahu kat mana nak cari 😁




barang-barang plastik pun banyak

Akak post kat IG Akak .....next day BFF Akak wassap gambar dia borong punya banyak barang kat kedai ni sebab katanya murah 😂😂😂😂

So warga Kota Damansara bolehlah pi check it out. Location berdepan pejabat Bloomberg. Kalau keluar dari main entrance The Strand kedai tu belah kanan di kedai-kedai baris hadapan The Strand mall.




Monday, February 13, 2017

Post CNY 2017


Assalamualaikum,

Dah Chap Goh Meh dah pun Sabtu lalu, Akak baru nak update pasal Chinese New Year.
Sekarang ni update kat blog semua cerita dah basi 😚
Sorrylah ek....Akak cuba 😎

So macam tahun-tahun sebelumnya, tiger lion dance mesti akan datang ofis kami untuk bless kan ofis kami mengikut kepercayaan bangsa cina. Semoga lebih 'ong'lah business tahun ini. 


tapi tak tahulah kenapa tahu ni troop tak sama dengan tahun-tahun sebelumnya.
Tahun ni yang datang semua anak-anakikan macam budak-budak jer.
Makanya lion dance nya tak sebest tahun-tahun sebelumnya pastu rasa macam kejap sangat habis. Tahun ni pun dia tak mahu panjat ambik angpaw...dia kata dia cuma golek-golek atas lantai jer. Lion dance pemalas!



dia tengah makan PC ke tu?


ehh dia makan orang ke tu?


blessing the work stations...semoga business maju jaya tahun ni


ni pulak building punya tapi di sebabkan I turun awal 40 minit...koser Akak nak tunggu lama so Akak naik balik ofis. Bila dah naik tu malas lah pulak nak turun balik 

Last Wednesday pulak, sehari sebelum cuti Thaipusam ofis kami ada buat dinner yee sang.
Annual yearly event u-olls....tak boleh elak punya.







our menu for the night




💖💕💕💕💕💖



Yee Sanggggg!!
lagi tinggi kita angkat chopstick lagi bagus....that's what they told me



 muka dah berminyak-minyak sebab dari ofis sejak pukul 8 pagi. Pukul 11 malam baru event habis.
Nasib baiklah the next day public holiday u-olls...penat sangat!






 ada lucky draw jugak malam tu....sapa yang kenaaa....



mabuk-mabuk...dancing-dancing Akak tak masuk campur ya....Akak tau Akak pergi atas dasar kerja semata-mata 💁


apa ntah ni Akak tak makan pun....Akak duk sibuk tengok orang menggila ber-karaoke.
Kalau Jamal Abdillah dengar suara derang mau menangis 10 hari 10 malam 😝



lobby hotel pun nak tangkap gambar jugak ker.....husband I dulu pernah kerja part-time kat sini dulu masa dia buat diploma/ degree kat ITM zaman dulu-dulu. Weekend jer dia akan ada kat hotel ni jadi waiter 😃 Kiranya hotel ni nostalgia sangatlah bagi dia. 



muka penat ya amat.....tapi happening sungguh ya Jalan Bukit Bintang tu walaupun tengah minggu. Lama dah tak masuk area KL ni sejak berpindah ofis.

🙆


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin