Tuesday, July 31, 2012

Ramadhan 2012 - Day 9 - Baju raya & buka puasa


Ahad lepas sebenarnya I datang ofis. Menyampah sungguh bila IT suruh datang test system on a Sunday. Siapa yang rajin nak datang kerja hari Ahad.

Nasib baik office sambung dengan shopping mall. Angkut sekalilah anak-anak pergi office kejap test system pastu kami gi shopping baju raya. 

Deco Ramadhan One Utama old wing

Jusco tak banyak selection baju raya untuk budak-budak.
Tapi nasib baik dapat yang berkenan
my peranakan girls =)

Anak lelaki ni pulak tak jumpa baju melayu. So kita pergi Uniqlo cari baju casual dulu.
Susah jugak nak cari baju budak sorang ni. Fussy pot.....perangai sapalah yang dia ikut ni. Tengok mama dia, tengok, berkenan, ambik, bayar...settle!



the girls pun nak jugak baju. Ehh...actually mak depa punrembat t-shirt selai hehe

Lupa nak story, my dad was discharged last Sunday. Alhamdulillah.
Sekarang resting at home. Seminggu tak boleh drive kereta and jogging. Tak leh puasa jugak sebab kena makan ubat ikut time.

Hari tu kami buka puasa at my parents house. Meriah sebab my sisters, my brother in laws, the kids semua ada. Meriah.

Atuk duk diam-diam dalam bilik. Kalau keluar nanti stress sebab budak-budak bising.


mukadimah sebelum tunjuk gambar makanan, gambar tuan blog dululah

ayam panggang tu beli kat Pasar Ramadhan Kota Damansara. Sekor RM15

Asam pedas daging tetel dan ikan bersambal tu I masak.
Laku lauk asam pedas tu....licin
Lauk lain samada beli atau my sister masak.

penuh meja



my little niece yang petah bercakap.
Baca Al-Fatihah pun dah pandai.
Mak dia cerita yang my BIL nyanyi lagu pok amai-amai kat dia, dia boleh cakap "Apalah Abah ni kita nyanyi lagu Yunalah". Hahahaha

Nak balik tu, dia tunjuk I yang dia ada keychain Angray Bird. So I ask her, beli mana?
Tau apa dia jawap?. "Kat kedailah" >.<

cucu-cucu my parents. Perempuan lagi ramai daripada lelaki

eldest and youngest in the family

Seronok berbuka puasa ramai-ramai. Sekarang ni semua dah berkeluarga macam susah nak jumpa sekali ramai-ramai. Tahun ni pun my youngest sister raya rumah mak mertua dia dulu then only my mom's house. I dah tak ada parents in law so memang raya rumah my parents ajalah.


2 comments:

Alin Marlini said...

huhuhu..Alin belum beli baju raya lagi..

Pink Mama said...

Akak pun baru ada 2 pasang jer baju raya Alin

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin