Friday, May 22, 2009

Plate for two

Tengahari semalam I makan kat Signature foodcourt KLCC. Selalunya kalau pergi foodcourt ni I akan makan either Kyros Kebab atas spaghetti tapi semalam macam rasa nak tukar selera .
Pusing-pusing, sebenarnya idak pun pusing jauh sangat pun. Depan sikit daripada stall spaghetti tu ada line panjang orang beratur. Selalunya teori kalau ramai orang kat satu tempat tu, foodnya akan ok kan.

So I order Kueyteow Cantonese. Atas menu dia tulis no 28, tapi minah Indon yang ambik order tu tulis no 30. So I thought maybe dia taulahkan ni kan stall tempat dia keje. No 30, no 30 lah. Lama jugak beratur nak dapat food ni sampai pening-pening gaklah I sekejap. Orang belakang I dah bising-bising sebab lama. Ewahh...ko kat belakang aku pun bising. Aku yang kat depan ko pun tak dapat makanan lagi tak bising pun. Rupa-rupanya cooknya sorang jer.



Ni nama stallnya, Wok Grill


Sekali sampai-sampai Bihun Cantonese bukanlah Kueyteow Cantonese. Nasib baiklah sedap, kalau tidak....kalau tidak...idaklah nak pulangkan balik pun. I kan bersopan orangnya, angkat bakul sendri nampak ya :P
For RM6.90, it was a big plate. Banyak tu boleh makan dua orang. Mula-mula hubby I nak share tapi I kedekut kata sure boleh habis makan sorang. Confident jer. Maka pakcik itu telah pergi order rice with ikan sambal.
Sekali tak boleh habis u, sebab banyak gila. Kami tukar makanan, dia ambik Cantonese Bihun I, I ambik nasi dia :D
Tapi memeng besarlah pinggannya, boleh makan 2 orang.
Lain kali kita datang awal sikit ya Yang, so tak adalah nak beratur lama sangat :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin