Monday, May 11, 2009

Sepetang di Kuala Sepetang

I rasa I pergi blog pasal Kuala Sepetangkan tapi masa tu malam so tak nampak pemandangan Kuala Spetang. Hari Jumaat lepas on the way ke Penang, kami singgah ke Kuala Sepetang untuk makan mee udang.

Bulan December lepas kami makan kat awal jalan ni tapi kali ni kami decide masuk ke dalam lagi Kuala Sepetang tu. Ha...ni dia dah jumpa dah Mee Udang Mak Jah.


Jangan risau masuk jer kedalam Kuala Sepetang tu sebab hujung sekali tu jalan mati so takkan sesat punyalah. Pi cari kedai Mak Jah ni. Depan dia ada bot nelayan. Jangan tak tau ya kat sini banyak Mak..Maknya...ada Mak Nab, Mak Nah...macam-macamlah tapi carilah Mak Jah ya. Ini pun tolong promote sebab orang kedai ni peramah, ringan mulut tegur pelanggan especially bila tau kami dari KL.


Sebelum makan basuh tangan dulu ya. Basuh tangan banyak kali tak per hygienic, ialah sekarang ni macam2 penyakitkan...swine flulah...bird flulah...

anak-anak ni bila nampak pelik sikit jer mulalah nak kepochi

wah tu dia mee udang I dah mai dah. I ambik udang size besar pun. Perghhh....manis u udang dia fresh. Ni udang laut ya bukan udang bela. Lagi pun belakang kampung ni tempat nelayan

untuk budak-budak ni, kami order nasi goreng udang dengan kueyteow udang. I lupalah nak ambik gambar nasi goreng udang tu.

tukang perabis udang, ayah budak-budak ni


slurpppp...slurpp...wah sedap Kakak makan ya

tinggal kulit jer...sedap


muka orang puas hati...nasib baik dapat suami yang rajin jalan-jalan cari makan. Mana tak gemuk mak & paknya :)

Owner dia syorkan kami pusing-pusing kampung lepas makan.

bot nelayan

tempat jemur ikan kering

so serene kan

ni harga-harganya standard. Hang mai dari mana pun price tetap sama ya. Tapi dah lang-alang mai Kuala Sepetang ni, ambiklah yang specialkan, baru puas hati.
Depa ada bagi name card kedai with map tapi I tak ambiklah pulak gambarnya.



Itulah sepetang di Kuala Sepetang kami Jumaat lepas

6 comments:

dikwirina said...

mana ada u gemuk. udang tu geramnyaaaa

mimielola said...

WOW! *Drool*

Pink Mama said...

kerjanya makan...dan makan.... Udang tu geram ya...I pun dok terbayang dan terasa2 lagi udang tu

Drool...jangan tak drool ya :)

Cutie Pie Lulabi said...

ni eyh mee udang yang kuar kat MAJALAH 3 tu ye kak?

Mrs LVoe said...

kuala spetang kat mane sis?

ehh lawa sis.. 1st time sha tgok pic sis. cantik

Pink Mama said...

Cutie Pie, ya mee udang ni yang keluar kat Majalah 3 tu

Sha, Kuala Sepetang tu dekat ngan Taiping

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin