Monday, May 11, 2009

Roti telur kuah daging at Jalan Transfer


2-3 minggu sebelum ke Penang ni kami (we as in me and my husband) ada tengok rancangan Warung Kita kat Astro. Wah pagi-pagi lagi kami dah bersemangat bangun pergi cari ada satu warung ni kat Jalan Transfer


Jenuh jugaklah pusing-pusing cari warung ni sebab dua-dua tak ingat nama jalan. Yang I ingat warung tu macam kat tepi dinding. Wah dekat 15-20 minit jugaklah pusing-pusing bandar tu cari. Last-last jumpa jugak

Nak tau tak apa yang kami makan. Specialty kat sini. Tu dia...cuba tengok gambar bawah ni. Roti telur kuah daging. Selalunya kita makan kuah kari atau dhalkan. Ini ada daging seketul atas tu. Sedap you.

Satu lagi specialty, roti bakar with telur masak tiga suku. Adik sampai mintak I buat kat rumah.

usihhh...terliur plak tengok roti telur tu. Sedap. I ingatkan kuah tu pedas tapi tak. Memang sedaplah...wah banyak kalinya ulang perkataan sedap ya.

Tak percaya tanya Abang :)

Ramai orang datang beli roti telur kuah daging ni.


siap order lagi dan lagi tu

Lain kali kita datang lagi sebab dah tau kat mana tempatnya

Abang sukalah sebab ada telur separuh masak tu


wah makan kat warung pun sikit punya vogue ya. Tak...sebenarnya lepas ni kami terus pergi seberang sebab sister in law I nikah pukul 11.30. Mana sempat nanti nak balik tukar baju dulu. Lagi pun mak mertua tercinta I dah tunggu kat seberang tu (mak betul hubby I ler) nak pergi sekali dengan kami ke rumah kenduri.

Kalau susah sangat nak cari warung ni. Pi cari kedai roti ni sebab warung tu opposite jer dengan kedai roti ni.
Pi lah cari ya kalau ke Penang :)



6 comments:

Mrs LVoe said...

nampak mnarik

:: vErde+hAzizi :: said...

owhhhhh...seriouslyyyy i trus tunjuk mr.doc n we already made plans..hahhahaha thanx babe for sharing!
seriously mmg nampak mengancam the mee udang, the roti telur n roti bakar tue babe!

Pink Mama said...

Sha, memang menarik

Verde, u and your husband should go and try. Sedap :)

Cutie Pie Lulabi said...

kak in Ipoh roti bakar and telur tu kite panggil TELUR GOYANG sbb everytime org tu hantar roti tu telur kat atas die akn bergoyang..ahahaha..sedap kan...

Pink Mama said...

Cutie Pie, oh namanya roti goyang ya...sedappp.... :)

Pink Mama said...

Cutie Pie, oh namanya roti goyang ya...sedappp.... :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin