Thursday, May 14, 2009

Durian balik pulau

My dear husband bawak pusing ikut jalan pusing-pusing dari Batu Feringghi ke Balik Pulau. Banyak kebun buah durian rupanya kat balik tu. Pokok durian jangan cakaplah bergantung-gantung buahnya.
Sekali ada gerai durianlah kat tepi jalan tu. Laju jer cakap nak makan bila Ayah tanya nak makan tak.
Adalah dua tiga kereta jugak berhenti makan kat situ
durian my favorite




RM20/kg....mahalkan selalunya dapat makan free jer sebab my MIL ada stall durian tapi sebab teringin punya pasal


sedap, manis, lemak ....memang worth itlah


I dengan Adik jer yang makan. Hubby pun makan seulas jer. Lagi dua orang tu tak suka durian...hai nasiblah


hujan lagi sebenarnya masa ni. Kami main lari jer dari kereta

I pun tak tau apa fungsi bunga kantan ni berselangseli dengan durian, maybe nak neutralise the bau kot...iye ker...agak jer tu. Kalau sapa-sapa tau bagitau I ya. Tapi lawa pulak bunga kantan tu.


3 comments:

mimielola said...

Alamak terliurnya! Sib baik ta kposer hari ni (as if boleh la dpt durian balik pulau, kannnn)

Pink Mama said...

fuhh...memang terliurlah. sedap sungguhlah :)

Mrs LVoe said...

smlm ms mama balik, tiba2 sha tny ' xbawa balik durian ke.. mgidam la '

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin