Thursday, February 26, 2009

Tomyam dan kembung masak pedas

Semalam petang, perut I dah berkeroncong gila sebab tak makan lunch. Makanya kami pun makan sajalah kat luar. Nak menunggu ayam dan ikan defrost kat rumah mesti berejam. Silap2 nanti anak yang mak orang jadi naga sebab kelaparan. Actually I nak post malam tadi tapi tenet rumah buat pasal.


Readers Digest pun baru sampai semalam, memang cunlah sementara menunggu makanan siap boleh membaca.

I paling suka baca jokes.

Anak-nak macam biasa mesti nak makan ice-cream walaupun puas Mamanya membebel tak bagi. Ayah selalu mengalah dengan diaorang ni.

Ice-cream cup

Ice-cream batang. Hujan panas pagi petang kalau boleh diaorang nak belasah makan aiskrim


ikan kembung masak pedas. Cili padi terlebih banyaklah. I tak suka sebab kalau tergigit pedas. Tapi memang sedap



Mintak tomyam seafood, dapatnya tomyam campur. Belasah jerlahhhh





Nasi putih separuh I. Kalau ambik sepinggan penuh memang tak habis.

Lagipunkan nak kurangkan makan nasi.

P/s: I kena bawak lari dulu Reader Digest tu sebelum dapat kat hubby I kalau idak nanti dia bawak masuk toilet. Samalah kat opis ni pun kalau nak baca suratkabar baik ambik sebelum sampai kat the guys. Kalau tidak jawapnya dah sampai dalam toilet ler .


2 comments:

Mrs LVoe said...

lapa ler pulak tgok ikan kembung pedas n tomyam. fax sha mknan yg pedas. sha antu cili padi.

Pink Mama said...

hahaha...iya ker. lain kali I pass semua cili padi kat u :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin