Monday, February 2, 2009

Ayah & Mama plus 3

Hari ni satu hari I tak keluar rumah. Sungguh aman sekali. Tengok TV, masak, makan, surfing internet, tidur....bestnya. Tapi one TV show really made an impact walaupun sekejap on my girls. Pernah tengok tak show ni kat Travel and Living, the shows name is Jon & Kate Plus 8. They got 8 children...small children. Imagine sorang emak nak jaga 8 young kids. Satu hari penuh dengan menangis, bergaduh, changing diapers, feeding them dan macam-macam lagi. I got three kids pun kadang-kadang rasa macam nak pengsan dengan kerenah diaorang, inikan lagi 8. The kids were so cute tapi I'd stick to 3 any day :)



Lepas habis jer Josh & Kate plus 8 ni, Kakak terus pergi kemas almari baju dia yang macam tongkang pecah tu. Ini akibat suka menukar baju satu hari sampai berapa banyak kali sampai I tak larat dah nak susun cantik-cantik. Adik pulak dengan baik dan ringan tulangnya nak tolong kat dapur. She wanted to wash the plates tapi I bagi dia cuci yang kecik-kecik and plastics only. Maybe they were thinking like, I'm so glad that I don't have that many siblings or else Mama will pengsan :)
But those 8 kids were so adorable, walaupun I tengok Mak diaorang dah macam nak pengsan :)

4 comments:

DASY world said...

Pnah tgk, klu me mcm tu mmg x sanggup rasa nak menjaga mahu cari bibik 2 ke 3 org :-)

Pink Mama said...

hehehe....true, I pun akan hire 2-3 maids kalau ada 8 org anak.

kakngah said...

mine is 3 superhero... kdg2 xmenang tgn.. kalau 8... xtau la mcmana...

Pink Mama said...

Kakngah, I satu hero dan 2 heroin tu pun sama pening pala kadang2

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin