Wednesday, February 18, 2009

Nasib sang mentimun


Tak taulah nak mula kat mana. Dept I banyak masalah dalaman. Semua orang nak main politik. Tak kiralah politik bersih ke...politik kotor ker...tetap politik jugaklah. Duduk dalam satu department tapi dah macam ada dua camp. Satu camp A dan satu camp B.

Masalahnya sekarang, yang jadi mangsa kalau camp A nak mengenakan camp B. I selalu jadi mangsa permainan politik ni tau. All the dirty jobs I kena buat walaupun sebenarnya I mengikut arahan jer. Keji ke tak keji...... Janganlah kata, apasal pulak I nak kena buat, kalau tak suka tak payahlah buat.

I kena buat jugak sebab bos yang suruh. Dia nak nama dia bersih sesuci embun pagi tapi orang ingat I yang kejam sangat. Masalahnya, hamba hanya menurut perintah. Malas nak argue dengan my bos ni, nanti buat sakit hati sendiri jer. Buatlah apa yang dia suruh asalkan she stays out of my hair. Dia tak kacau I sangat dah kira bersyukur banyak-banyaklah tu. You tak tahu she can make you miserable. 2 tahun I rasa sebab dulu I suka memberontak but now I go with her flow. I'm more in peace now. Peace ...I tell you but the problem now I always look like Akak tiri pulak kat sini.

Inilah nasib mentimun. Tapi timun sedap dimakan. Pening pala ...pening. Nak mintak transfer dept, boss ala-ala tak bagi gitu. Iyalah sapa pulak nak buat all the dirty work,kan. Timun ni,lah. Sakit hati, sakit kepala dibuatnya.

Inilah keluahan timun malang hari ni :(

P/s: Alamak...I jadi macam Mark ler ya. Willamina Slater punya assistant tu. Ohhh..tidak!!!!!

2 comments:

Marisa said...

ye la... timun mmg sedap dimakan especially dgn sate atau buat ulam makan dgn sambal belacan... tp katanya... org dlm pantang tak leh mkn timun sbb sejuk.

Pink Mama said...

timun memang sedap dimakan especially dengan sambal belacan :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin