Monday, February 16, 2009

EPF dan lunch termurah ever

Dihari paling panas ini, aircond officelah pulak buat perangai. Daripada mensaunakan diri baiklah I keluar dari office. I sebenarnya lunch ada urusan sikit kat EPF. I have to say that baguslah EPF sekarang efisyen dan cekap sekali. Segala urusan dilakukan dengan cepat dan cekap. Cewwahhh...puji sekali. Bagusss...government sector lain pun improvekanlah efficiency anda ya. Contohilah EPF ni. Kalau bapak I tau I ngutuk kerajaan marah dia sebab mak pak I kan orang gomen...dah pencen pun. Adik I pun keje gomen jugak.





urusan di EPF selesai tak sampai sejam, 40 minit jer gitu. Save duit parking, kena RM3 jer. Terima kasihlah pada officer yang telah mengofferkan diri menyemak borang kami tu. Tak payah nyusah-nyusah nunggu officer, depa yang approach kita nak tolong checkkan. Bagus...bagus...sungguh proaktif.

Dah habisurusan kat EPF, next urusan makan tengahari pulak. I tell u...hari ni my lunch murah giler. RM3.70, nasi + lauk + air teh ais. Murahkan. Sungguhlah gumbira hati ku. I makan kat Kg Baru, nama kedainya Jejaka Perasan. Tapi tak derlah mana2 jejaka kat situ, yang adanya makcik jer yang jaga kaunternya. Agaknya jejaka perasan tu , pergi memerasankan diri kat tempat lain kot. Merapik ya...yang penting....teh aisnya memang meletup!!








Note: I masih lagi kepanasan kat opis ni ya...aircond keluar angin panas sajer. Tensionnya :(

2 comments:

dikwirina said...

he he he, i pernah makan kat kedai perasan ni with my dad. tapi uisshhh.... panasnya tak tahan!

sebab tu minum air dia rasa sedap giler!

;)

Pink Mama said...

Dikwirina, mungkinlah...tu yang terasa nikmat jer teh ais tu. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin