Tuesday, February 24, 2009

Bag kekotak

Budak kecik ni dah 2-3 hari dok heret bag merah ni keliling rumah ala-ala sterwardess MAS nak fly.


Hari ni dia mintak nak bawak bag ni pergi sekolah besok tapi I tak kasi sebab macam ala-ala susah jer nak angkat naik tangga yang tinggi kat sekolah dia tu nanti. Susah nak heret, lagipun tangga nak ke tempat tunggu bas sekolah tu agak tinggi sikit.



So, I guna kuasa veto "NO"






teringat pulak kat bag sekolah I masa I darjah satu dulu. Bag bentuk kekotak warna merah dengan hitam corak macam pleat. Kalau sapa2 yang sekolah rendah tahun 80an mesti tahu bag tu macamana. :)

2 comments:

Mrs LVoe said...

sha ade bag tuuuu.. time tu beli kat spore. konon2 glamer bawa bag tu p skolah hehehe.. lama2 dh bosan psai buku byk n berat nk bawa

Pink Mama said...

masa zaman tu bag kotak tu begitu in sekalikan. Tapi tu ler..berattt

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin