Friday, April 17, 2009

Kanta cekung vs kanta cekung

Janganlah tanya I apa bezanya kanta cembung dengan kanta cekung. I tak ingat walaupun I student class science dulu. Cikgu ajar biologi ker fiziks kat depan I kat belakang duk tulis note....note sembang ngan kawan...hehehe.

I ni penakut nak pakai contacts sebab tak pernah masuknya contacts tu dalam biji mata I. Bila sampai dekat dengan bola mata jer, my eyes will automatically shut. So punahlah harapan nak bermata biru, hijau, coklat bagai walaupun orang selalu ingat I pakai contacts. Mata I ori ya :)

Melalut dah...sebenarnya nak cerita yang spek Kakak patah sebab ada budak kelas sebelah pergi patahkan. Sian anak I kena buli. Bapak budak tu rasa bersalah sebab anak dia patahkan spek Kakak so dia bayar kami balik ganti rugi. Kami sebenarnya tak kisah pun pasal spek patah tu sebab biasalah budak-budak. Cikgu sekolah Kakak yang mintak agaknya parents tu bayar sebab the incident happen in front of the teacher.

Petang semalam balik masa nak ambik budak-budak tu, my father kata budak tu bagi RM100 sebagai gantirugi. I dengan my husband dah tak sedap hati sebab orang bagi duit nak gantikan. Nak pulangkan balik tapi my father cakap tak perlah buatkan jer spek Kakak tu nanti receipt tu bagi tunjuk kat parents budak tu.

Makanya semalam pergilah Menara buatkan spek baru minah ni.

susahnya nak tunggu minah ni pilih yang mana dia berkenan

macam-macam bentuk dan kaler dia try. muka Kakak dah ler bulat, kalau ambik shape spek bulat lagilah bulat muka budak ni


sabar jerlahkan...anak pompuan memang macam tulah. Picky sikit...ikut perangai ayah dia


no she didn't pick this one. nak tahu yang mana tunggu lagi 3 hari

So end up kami bayar RM180 for the spec and lense. Ayah dia pun sempat grab reading glass satu. Bapak ngan anak rabun. Anaknya power 200++, ayahnya pulak 400++...woishhh...maknya jugak perfect 20/20...cewahh...takburnya...subhanallah.

2 comments:

Mrs LVoe said...

ya ALLAH tinggi yea tu sis.. yg sulung mmg picky sket.. hehehe

Pink Mama said...

bapak dengan anak rabun....Kakak no 2 tapi minah ni memang kalau boleh sehari nak tukar baju sampai 10 kali

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin