Tuesday, April 14, 2009

Main paksa-paksa pulak

Don't be alarmed, it's just my shaky hands. Bangunan KLCC tu tak secondong bangunan Pisa.

gambar ni I ambik semalam on my way to Indonesian Embassy nak renew passport Bibik

Dear husband yang sibuk suruh ambik sebab bangunan KLCC tu dilitupi awan kabus, dia kata cantik. Dear, that's why I need a DSLR so that I can take beautiful pictures...alasannnn ya :P

Anyway, sampai-sampai jer depan Embassy terasa macam di Jakarta. Aku ni dah tersalah negara ke?

Did you know that the Embassy make you sign an agreement form that you have to pay your maid minimum salary RM600 sebelum dapat buat passport baru kalau tak they won't proceed. Itu macam ka?. Anyway, our maid's salary is around RM600 plus dear husband nak tambahkan lagi gaji dia....amboi Yang, allowance I tak nak tambah ker?

Tak perlah lagipun penat Bibik buat banyak bendakan. Bibik dah ringankan tulang kami pun kami bersyukur sangat. Terima Kasih Bik. They should have a hari Bibik Sedunia...macam Valentine's Day...Mother's Day...dan lain2 Day lagilah :)

P/S: Sister I nak gajikan maid yang datang daily tu pun dah RM500 ok, itu pun jaga budak sahaja...mahal siot Bibik sekarang....demand lagi.

2 comments:

Mrs LVoe said...

cantik pics KLCC.. bukan senang dpt tu

Pink Mama said...

tu lah cantikkan Sha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin