Wednesday, November 5, 2008

Theraphy session hari ni

Pagi-pagi lagi, both of us dah sampai kat tempat nak buat physiotherapy tu. Adalah 2-3 orang tengah buat theraphy masa tu.
The physiotheraphist, mula-mula buat treatment kat my ankle yang bengkak tu. Guna machine yang kat bawah tu to reduce the swelling.


Lepas tu bila dia letak cold pad kat kaki, sakitnya + sejuklah. Sakit sebab dia compress kat dalam tu. Sakit sampai theraphist tu kena longgarkan dulu cold pad tu.Lepas tu baru ok...kalau tidak rasa macam nak menjerit sakitnya. Tapi i controllahkan...malu u menjerit depan orang especially orang2 tua yang kat situ yang lebih gagah..hehehe.






sakit pakai benda alah ni...maybe sebab kaki bengkak lagikan

Kena pakai benda ni dalam 15-20 minit. Tahan jerlah sakit ye...
Jumaat ni kena datang lagi buat theraphy lagi tapi dengan theraphist lain sebab Miss JL (macam JLo lak ya) tak ada on Friday. Now on I kena pakai this ankle sports guard for 2 or 3 weeks until my ankle heals.



Lebih selesa dari pakai bandage yang biasa tu :). Dan oh ya..kena pakai kasut yang tertutup...preferably kalau sports :P

2 comments:

cik wanie said...

wanie doakan agar akak cepat sembuh yer,
nanti blh g shopping sesama kan,
hehehehehehe,
tetap kan:)

Pink Mama said...

Terima kasih Wanie. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin