Tuesday, November 4, 2008

The day that I have to limp around the hospital

Kisahnya hari ni saya pergi specialist check kaki yang bengkak dan berblue black ni. So setelah ambik surat GL dari office, masuk dept jap check email...sempat lagi tu ya. Sebenarnya nak pi toilet kat atas tu jer, yang sama floor dengan HR tu kotor. Nasib baik bos tak ada, kalau tak kang banyaklah nak bersoal jawap...berjaya cabut dengan jayanya ...hehehe.

Sampai hospital dalam pukul 10.30 pagi, daftar dan sebagainya. Nasib baiklah dapat jumpa doktor although tak ada appoinment. Adalah kena tunggu dalam 3 org patient macam tu.

So doktor suh buat x-ray incase ada fracture ke. So off we went to the imaging dept. Ramainya orang...apahallah yang ramai sangat ni. Lama tunggu tau. Dari suratkhabar Berita Harian sampai surat khabar Star depan belakang, belakang depan semua habis baca.










Seksa tau jalan dengan kaki terdengkut-dengkut ni. Jauh nak jalan dari blok klinik doktor pakar tu tu the imaging dept which is at the new wing.
Lepas dah dapat x-ray tu nak kena pi balik blok lama tu. Dah ler orang yang buat x-ray tu panggil my name Mr...allow....tarak tau baca bin or binti ka....kalau nama cina ialah susah nak differentiate.






that's me walking back (limping back actually) to the dokctor's office. Alamak besagnya montot...ni mesti Hubby salah ambik angle ni...hehehe...alasan.

this is what I actually needed...tapi sapa nak tolak, Hubby pun limping sama :)

Alhamdulillah, there's no broken bones. I just tore a ligament so it might take a two or three weeks for the wound to heel. So tak payahlah berangan nak pakai kasut tinggi. I just need to go for phisio tomorrow. Need to do exercises to strenghten the muscles and kena pakai ankle cap rasanya ler. We'll see tomorrow.




that's my ankle bones


doktor tu siap lukis which ligamen I tore and explain the scaring process when it heals


Ini phisio dept...besok saya kena pergi sini

The good news but bad news for my boss is that I will be on MC till Friday...hehehehe

3 comments:

Nad Eusoff said...

aiyo...ligament koyak ka..
buat apa sis smpai koyak?
nih mesti bersawah bendang nih..
hiks..
nyway get well soon yeh

mimielola said...

Wow.. bestnyer. Doc explain smpi cam tu sekali. I suka Doc cam tu.
ALhamdulillah, no broken bones

Pink Mama said...

Nad: orang bersawah bendang tu pun kaki lebih kuat dari Akak :)
Mimie: The doctor was so nice. Tu ler nasib baik no broken bones :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin