Friday, November 21, 2008

Dapat jugak menangkap sehelai

Fridaykan hari ni so seperti biasa hari Jumaat adalah hari aktiviti bershoppingan ya. Walaupun matahari tegak atas kepala, kami masih gigih jugak dengan penuh semangat nak pergi tengok tudung Ikin kat belakang bangunan MAS tu hari ni.

Macam-macam fashion tudung ada tapi memandangkan kami lebih berminat dengan tudung Ikin so tudung itulah yang dicari. Tengoklah ya gambar my friends yang menjadi model bidan terjun untuk hari ni.


Tiga gambar pertama kat bawah ni, actually kami pi gerai tudung A. Tapi I tak berapa berkenan sangatlah sebab nampak macam tak kemas sangat. Ni gambar my friends trying on a few tudung at the gerai tapi tak berkenanlah.










Gambar yang selebihnya kat kedai B ni rasanya much better ler. Ada macam-macam pattern awningnya. Semua kain thai silk. Harga RM35. Harga tak negotiable kata tuan punya gerai sebab dia kata harga kain thai silk tu mahal.


merah pun lawa,kan




model ni memang suka bergaya ya :P



I tried 2 kaler, tu gambar kat bawah tu. Kaler maroon dengan silver. Masa kat gerai tu, macam tak berapa berkenan sangat yang silver tu tapi lepas tengok gambar ni balik, macam alamak menyesal pulak tak beli warna silver tu. Gerai ni pun, tudung Ikin RM35 (actuallykan tuan punya gerai ni kena bagi I diskaun tau sebab masa I try tudung tu banyak orang tanya kat I how much tudung tu...I dah jadi macam promoter plak kat situ :P )







lawalah plak silver ni




So selain dari tudung Ikin warna maroon ni, I also purchase tudung Syria (betul ker...alah yang main saut jer tu). Tudung Syria tu RM18. Tudung Syria tu untuk pakai weekend bila time malas-malas nak gosok tudung :P




Itulah review tudung buat hari ni. Tudung-tudung munawwarah saya yang mahal-mahal tu semua sekarang bergantungan dalam almari. Kalau dihitung-hitung jumlah tudung munawwarah ku itu boleh 2 bijik wristlet coach rasanya. Nak bagi orang sayang. Itu jer ler...itulah sebab den malas dah nak beli tudung mahal-mahal benar sebab nanti gantung dalam lemari jer.


4 comments:

mimielola said...

Wah meriah nya membeli-belah.

Pink Mama said...

hehehe.... tangkap pun dua helai jer :)

cik wanie said...

amboi lawa2 tudung2 tue akk,
kalau blh sambar aja semua,
kan akk kan:)

miss u kak:)

Pink Mama said...

Wanie, ni pun nasib baik gaji masuk minggu depan kalau tak nak gak sambar semua.

TAke care Wanie, ceria2 selalu :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin