Thursday, March 26, 2009

Marilah menutup elektrik

Dalam kereta petang semalam I dok dengar phone conversation antara my hubby dengan Adik.

Adik sibuk tanya kenapa hari Sabtu ni kena tutup lampu sejam. Ayah dia dok mengexplain sebab nak kena create awareness terhadap environment. Lama jugaklah ayahnya nak kena explain kat anaknya yang tetiba enviroment conscious. Conclusionnya she want us to turn off our electricity hari Sabtu ni. Ayah kata nak bawak kami lepak either mamak or The Curve.

Malam tadi masa kami dinner, cik kak kecik ni tak puas hati lagi nak tanya pasal Earth Hour tu. Pastu I tanyalah dia,

"Adik tau ni sapa cakap?, Cikgu kat sekolah ya?"

"Taklah, Bibik yang cakap kat Adik"

wahhh sungguh enviroment friendlynya Bibik ya. Ni mesti pasal Bibik banyak nau tengok Astro ni.






So dearie's marilah kita sama2 padamkan electricity kita on Saturday for an hour although I know that I won't be switching off my fridge....busuklah laukku nanti.

2 comments:

Mrs LVoe said...

tutup lampu je kan???? aircon & fan still leh buka lagi ;-)

Pink Mama said...

laptop masih boleh guna lagikan...guna bateri jerkan :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin