Tuesday, October 21, 2008

Saya memang suka makan kebab sejak dari zaman duduk kat Amerika dulu lagi. Masa tu pregnant anak yang pertama, tiap-tiap minggu ajak Hubby pi beli kebab kat store Pak Arab. Tapikan yang Pak Arab tu punya daging dan dipotong nipis-nipis...sungguhlah enaknya, Masyaallah.
Tadi pi foodcourt kat KLCC tu, seperti biasa tuju kat Kebab ler. Lagipun perut kenyang lagi sebab telah melanggar pantang, makan nasi lemak. Alamak macamana ler nak kurus, dah ler ada mulut-mulut bertuah yang tegur "oh, you've put on weight ya". Nasib baik ler aku ni manusia yang sabar, kalau idak mau jer aku jawap " it's my body, don't be a busy body". Suka hati ler aku nak kurus ker, nak gemuk ker...orang yang tegur tu badan macam lidi, ingat lawa bebenar ler tu.

Back to the kebab, sedap ler sebab share berdua dengan Hubby. Makan sorang takut tak habis ler pulakkan. Orang-orang lain, tengok jerlah ya :)


fries, mayonnais...menambahkan berat ku saja...

Malam kang ada majlis hari raya kat masjid kat rumah tu. Lega tak payah balik masak, letihlah especially musim hujan ni jalan asyik jam jer. Udah ler semalam masak kari ikan, masalahnya ikan pulak tak ada so subsitute dengan fishball, boleh?. Ikan jugakkan...cuma bebola ikan...hehehe.

P/S: Font ni lawa ker...font yang biasa tu?

8 comments:

cik wanie said...

my dear akk,
kalau x keberatan,
blh x kalau wanie nak tahu no akk,
wanie ada kat kl maybe sampai isnin,
hurm....

teringin gak nak jumpa akk:)

Pink Mama said...

hehehe...nanti Akak email kat wanie ya :)

cik wanie said...

TQ TQ kakak ku sayang...
muah muah muah muah

Pink Mama said...

Wanie...tak yah email pun sebenarnya. kelik jer kat kedai online Akak tu ada no telnya :)

:: vErde+hAzizi :: said...

love ur "it's my body, don't be a busy body" statement...mmg buat statement babe!!!
nak pinjam boley?!??! i pon kekadang rimas org tanye mcm2 tue ;p

Pink Mama said...

verde: kadang-kadang orang ni terlebih sibuk pasal kitakan....jaga body sendiri udah ler. Maybe I need to print it on a t-shirt :)what say u?

Nad Eusoff said...

bukak entry org taim malam je, ada gambor mam...udah tuh kebab pule tuh..aiseh..lapar..
hiks!

Pink Mama said...

Nad, itu belum lagi akak bukak entry pasal makan lain lagi tu...ada lagi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin