Sunday, October 26, 2008

Adik's big day

Semalam concert dan graduation day anak sayalah. Masa nak pergi tu jalan Federal Highway tu jamlah pulak. Ingatkan apahallah rupa-rupanya ada kereta dah turn turtle. Kitaorang sampai dekat pukul 1.40 macam tu. Nasib baiklah ada tempat lagi nak duduk sebab auditorium tu dah hampir nak penuh. Ingatkan concert start pukul 3, tak adalah orang nak datang cepat sangat. Well I guess I was wrong. yang datang lambat tu either kena naik atas atau duduk kat tangga jerlah. My pics are small sebab jauhkan. Malas nak pi depan pentas tu. Lagipun sekolah atas jual CD concert and pics by professional photographer. Sediakan jerlah duitnya.


Posing sebelum masuk dewan





props guitar ni by the end of concert dah kena sapu dengan orang


Kakak keboringan sementara tunggu pukul 3

Concert start exactly pukul 3. Oklah tu considering it's a production by kindergarden'skan. Sure susah teacher-teacher tu nak organize budak-budak tecit tu semua. The opening speach by the kids were given in English, Malay, Chinese and Tamil. Comel sangat.


Gambar-gambar kat bawah ni actually in random order sebab saya malas nak susun dia ikut sequence performance.It was a colorful performance. Kelakar pun ada sebab ada budak-budak yang macam blur atas pentas tu. Stage fright kot...hehehe. Orang lain sibuk menari, dia dok kaku macam tiang lampu kat tengah-tengah tu. Ada yang dok syok pusing stage tu sorang-sorang macam YB, sedangkan kawan-kawan lain dok buat performance.

ni tarian lebanese, gelek-gelek jangan tak gelek

A-go-go rampak.



Ni tarian banghra(betul ke spelling?) Budak kecik yang kat tengah2 tu comel sangat. Dia nari wahh...bersungguh2 betul . Besar nanti ada can jadi performer, ganti Datuk Shah Rukh Khan...hehehe


anak dara saya ni susah tul nak ambik gambo dia sebab dia dok asyik pandang tempat lain





ni tarian Hawaii

budak lelaki yang hujung belah kanan tu, yang tulah sudah jadi macam tiang post. Mungkin partner dia tak turn up kot. tu yang dia frust bebenau. Siap ada adegan tolak menolak atas stage kerana berebut awek..hahaha. The little yellow chicken's


see dia masih blur...lupa nak bagitau budak-budak kuning ni diaorang dalam kelas ECP (Early Childhood Program), umur diaorang 2-3 tahun. Comel ya amatttttttttttttttttttttt....even teacher diaorang pun cakap. Ni destress class dia sebab these kids are so adorable. I totally agree. They are damn cute...awwww


budak kat atas tu remind me of my nephew


ni performance apa ehh...lupalah pulak


the little gymnast


in action


colorful...cantikkan


after reciving their scroll. Ramai sebenarnya atas stage tu


they are so adorable


see she's smiling happily :)
Sebenarnya banyak lagi gambar. Ada dekat 60-70 keping. Tapi takkan nak download semuakan :P
Balik tu sempat singgah rumah kawan my hubby punya openhouse. Terisi jugak perut yang lapar. Plus ada teh tarik...arghh sedapnya. :)


video

mintak maaflah jika anda mendengar bunyi orang bercakap dilatarnya...ialah unprofessional camera man...hehehe

2 comments:

Nad Eusoff said...

sis, i love the first edited pic of adik..tomeinye die...

Pink Mama said...

Nad, minah ni sebenarnya kaki posing :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin