Thursday, June 4, 2009

Maafkan kami



My husband dengan I ada join acct bank. Ada satu hari tu dia tak bawak ATM card dia so dia pinjamlah I punya.
2-3 hari lepas tu I nak withdraw duit, so I mintak baliklah ATM card I.
Dia kata dia dah pulangkan balik kat I.
I mati-mati duk menafikan, sampai gaduh-gaduhlah sebab dia kata dia dah pulangkan.
I kata belum, tak ada dalam purse I. Siap I selongkar lagi handbag dengan purse I nak cari ATM card tu.
Memanglah tak ada.
So pakcik itu telah mengalah pergi buat kad ATM baru. Petang tu dia bagi I kad baru.
Actually, buat apalah nak buat ATM kad baru sebab joint acct ada 2 ATM kad kan. I boleh guna jer kad dia. Dia pun satu tak terpikir macam tu. Tak perlah, ATM kad sorang satu lagi senangkan.
So petang tadi I nak pergi withdraw duit dari joint acct kami.
Mengoreklah I purse cari ATM kad baru I tu.
Sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........
terjumpa ATM kad lama I dalam purse.
Apalagi...hehehehe...kenalah saya...bukan kena marah...dia sound ala-ala menyakat macam tulah
hehehehe.....sorrylah ya Yang, I memang selalu nak menangkan....muah....muah....
jangan marah ya :)

Pengajaran dari kisah ini.....hehehe...cari barang balik bila dah tenang-tenang. Kalau time marah tu memanglah tak jumpa


2 comments:

maria said...

i slalu jd gini.. where did i put my hp? where did i put my atm kad? medical kad baby? mine? bonuslink kad.. asik2 misplace.. n slalu igt ilang, rupanya terselit sana, tersorok dlm handbag lain.. eii hubby sbr je ngan i (*dia cool orgnya).. tp kalau time hubby misplace benda, i cepat je naik hangin.. hehe.. tak adil kan?

Pink Mama said...

hahaha...samalah kita :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin