Friday, June 19, 2009

Kerana sebakul fruit basket


Membara jer I hari ni, angin satu badan jadinya disebabkan sebakul fruit basket

Semalam I dah order a fruitbasket untuk bagi as a gift to one of the company's staff yang sakit.

Walaupun pada mulanya macam-macam komplikasi nak place an order with the florist tu.


Since I order under a company's name, chargelah invoice to the company. Pastu macam-macam songehlah pulak florist tu sampai I nyaris-nyaris nak order dengan florist lain tapi disebab derang kata I boleh place the order kalau I just fax to them the order form yang ada company's stamp on it, I pun kata oklah I'll place an order with them.




Hari ni I punyalah angin dengan florist tu sebab they promise to deliver to me before 12pm. Dari pukul 10 lagi I dah call tanya pasal my delivery tu. Everytime I call, ohh..it's on the way. Ada dekat 5-6 kali I call rasanya. Part yang paling geram tu kalau dah tau lambat, pleaselah inform me so that I can make other arrangements or buy something else. Ini tak ada courtesy to call me back and everytime I have to make a follow up call to them. Mau tak hangin mak satu badan. Dah ler nak pergi sepital dengan bos lah pulak tu. Bos pulak insist nak jugak bawak the fruit basket. GRRRRRR.......




Last-last dah lambat sangat I told them to deliver it to the hospital saja. Nasib baik fruit basket tu sampai masa I kat hospital kalau tak mau I mengamuk lagi. Rupa-rupanya the delivery man tu sibuk menghantar kek dulu sebab dia kata kek cepat rosak, buah tak apa. Kalau kek rosak nanti gaji dia kena marah. Nasib baiklah I ni bangsa orang yang penyabar dan tak suka marah orang depan manusia lain kalau tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....jadi incredible hulk pulak kang.




Nasib baiklah fruitbasketnya lawa kalau tidakkkkkkkkkkkkkkkkkk.....

Apa nama floristnya?. Tak apalah biarlah rahsia.

3 comments:

Mrs LVoe said...

website mane nie? giftlab.com ker? sha slalu gak order dr ctu. hope bukan :-X

Pink Mama said...

bukan giftlab dear....jangan risau :)

akak_bieza said...

hampeh sungguh company itiew..kui kui kui

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin