Monday, June 1, 2009

Demam kerana mashpotato

Pagi semalam badan adik panas sangat. Ingatkan tak teruk sangat demamnya tapi bila petang dah panas sangat.
Melepek jer budak ni hari ni. Tak larat sungguh dia. Pergi Digital Mall semalam pun ayah dia dukung.

Bawak pergi doktor malam, rupa-rupanya tonsil dia dah bengkak tulah sebab demam. Doktor nak bagi ubat tablet tapi I prefer syrup senang sikit budak ni nak telan

budak kecik yang tak mahu gambarnya diambil

nasib baiklah klinik tak tutup lagi. Tau-taulah Ahad klinik tutup duduk

pastu budak kecik demam ni nak makan mashpotato KFC pulak. Layankan jerlahkan sebab demam.
Sekali pergi-pergi KFC drive through tu punyalah panjang queue kereta, so ingat nak beli kat dalam sekali dalam pun punyalah panjang queue. Orang baru dapat gaji ehhh...tu yang line punyalah panjang.

Last-last Ayah hantar kami balik dan dia pergi beli KFC kat Giant. Dapat gaklah budak kecik tu makan mashpotato dia. Suka hati dia, ialah dari siang dia tak nak makan apa-apa.




2 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

guess what?!?!!?
i mase kecik2 kan till teenager pon, everytime sakit je (be it demam etc) mesti dapat makan kfc!
serious that time la my parents akan beli kfc...reason being sal mase demam nie susah nak makan n takde selera...so to boost my apetite, my parents bought kfc to cheer n paksa i makan...hehhehehehe

Pink Mama said...

Verde, I guess KFC tu ubat untuk demam :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin