Wednesday, December 24, 2008

Day 1 of our cuti-cuti Malaysia - Part 1


Kami sekeluarga bertolak dari KL dalam pukul 9 pagi. Actually my dad my nak kami bertolak pukul 7 pagi, alamak awalnya. Budak-budak ni semua cuti sekolah ni liat sikit nak bangun pagi.

Dah jadi macam kemestian pulakkan singgah kat R&R Tapah ni. Ramai sungguh orang kat R&R ni dah jadi macam tapak pesta pulak.

Kami singgah lunch kat Taiping dulu, lepas solat baru kami beransur ke Perlis. Tengok Adik tengah posing depan pokok bunga Nek S (my step mom) dia. Tapi sebelum ke Perlis kami singgah dulu dekat Tasik sebab Hubby nak jumpa bapak and mak sedara dia yang baru balik dari Mekah. Actually dah 10 tahun kami tak balik Tasik sejak my father in-law meninggal.




minum dulu air zam-zam kat rumah Pak Teh hubby ambik berkat

Gambar-gambar kat bawah ni gambar my kids in front of their late grandfather's house and with their Tok & Tok Wan sedara. Rupa Pak Teh my hubby tu actually macam arwah my FIL. So budak2 ni kalau nak tengok muka Tok Wan depa, tengoklah muka Tok Abah tu. Wah, nostalgik gituh.
Dah jumpa sedara mara my hubby semua, kami pun bertolaklah ke Alor Star to my cousins house. Kami tumpang tido kat rumah dia.




Dekat pukul 7 lebih baru kami sampai Alor Star. Penatnya ya amat. Bayangkan keluar rumah pagi pukul 9 pagi, pukul 7 malam baru sampai Alor Star. 2-3 kalilah kami berhenti menyinggah sana sini.Itu yang lambat sampai tu.




Oklah cukup sampai sini dulu. Nanti I cerita lagi apa yang kami buat the next day.

4 comments:

cik wanie said...

aiiii lah,
kalau lah akk call wanie masa akk kat kedah,
tentu kita blh jumpa kan,
huk huk huk..

x per lah blum ada rezeki lagik kan,
hurm

Pink Mama said...

itu ler Wanie, rumah sepupu akak tu tak ada wiifii plak. Akak nak retrieve no tel Wanie tak leh. Kalau tak teringin gak nak jumpa Wanie. Rumah sepupu Akak tu dekat dengan Souk Al Bukhari. Lain kali kita jumpa ekk.

Mommy Lily said...

salam singgah

best nya jalan2 sefamili

Pink Mama said...

Mommy Lily, seronok tengok negeri orang. Lega kepala tak ada jam macam kat KL :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin