Saturday, December 13, 2008

Asam pedas daging

Bought almost (tapi tak complete) ingredients to cook my Asam pedas daging yesterday at Giant.

So here it is....berangan ala2 Chef Diva Pink Mama boleh?

Sebahagian bahan-bahannya:

Asam jawa, cili, jintan manis, jintan putih, belacan

bawang putih, bawang merah, halia (sepatutnya ada lengkuas dengan serai sekali...tapi mak lupa beli)


hak ni tak ada kena mengena. Ini goreng french fries untuk si kecik sebab dia lalu makan ni jer


daging rebus (air rebusannya nanti kena guna jugak)


Taraaaa....siap dah Asam pedas daging


Magikkan...dah siap :P

P/s: kalau untuk mendapatkan resepi ini, sila klik sini

2 comments:

mimielola said...

I dah lama tak masuk mesra

Pink Mama said...

I tanya mak I resepi ni, sekali dia pun tak tahu. so terpaksalah merujuk kat mesra :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin