Wednesday, January 21, 2009

Entry masa hujan


Kalau I buat entry lepas pkl 5.30 tu maknanya I ada kat office lagilah tu. Husband I tak sampai lagi sebab meeting dia dengan customer dia tak habis lagi. Hujan dah turun, maka jawapnya jam lagilah macam semalam. Sabar jerlah.


Hari ni actually I a bit bengang dengan my boss and collegue. Adeh bagi task tapi detail tak cukup, pastu expect kita completekan. Hangin takkk.....hangin satu badan tau. I am not a mind reader ok.


To my collegues, I am not IT personnel ok. Jangan tanya I kenapa connection/ internet down. I don't know why. I am not paid to check on the server problem. Tolonglah lain kali kalau aku dah cakap connection down kat sorang, yang lain tu janganlah repeat soalan yang sama.

Nasib baiklah hubby saya tengahari tadi telah berbaik hati bawak saya keluar lunch kat Kg Baru. Last time I makan kat Juara Tomyam ni (fames tau Juara Tomyam ni. Hubby I kata masa dia sekolah tahun 1988, Juara Tomyam ni dah ada dah. Tuanya laki aku nih...hehehe) masa I sekolah-sekolah menengah dulu. Masa tu my Dad yang bawak kitaorang makan sini.

Tak sangka cepat jugak servicenya. Tak payah tunggu lama, bagus especially kalau perut tengah lapar tu. Rating, oklah sedap. Sampai sekarang terasa-rasa tomyam kat dalam mulut. Macam terliur-liur plak. Hmmm...tomyam lagi ke malam ni?. Mau kena belangkong dengan husband saya kang...hehehe.



Alamat: Kg Baru, alah tepi jalan kecik tu jer. Nama jalannya kalau tajk silap Jalan Puan. Tak tipuu...betulll

spek cap ayam saya yang ada dalam kereta. beli spek mahal2 semua jadi herot sebab letak dalam kereta panas




sambal belacan mesti ada






lauk-lauknya.

Lapar baliklahhhh....



4 comments:

Melody said...

hehe nama mak mentua aku pink mama, sebab dia suka pink.hehe.tetiba jumpa blog u.nanti sy bgtau huby.mesti dia ketawa.

aznitaz said...

emm juara tomyam, mmg femes kot. penah mkn sekali a few years back. time tu aunty bwk mkn sana..

btw,salam kenal yer..

Pink Mama said...

Hi Melody, I jadi Pink Mama sebab my girls suka sangat kaler pink :)

Hi Aznitaz, salam kenal :)

Karen said...

Boleh bagi direction atau exact address ke juara tomyam tak?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin