Thursday, January 29, 2009

Achoo....sniff...sniff....

Bersin non stop...oh bukan sebab gorengkan telur sambal favorite Abang tapi sebab office saya ni sejuk sangat.

That was my boy's dinner for last nite. Dah berhari-hari dah dia mintak tapi baru malam semalam Mamanya sempat buatkan sebab malam2 sebelumnya banyak lauk lain. Actually kalau Ayah dia yang masakkan, lagi terangkat...berpeluh-peluh dibuatnya, sebab lagi pedas.



goreng dulu sambalnya sampai garing


5 biji sebenarnya tak cukup..alamak nak kena laplah periuk nasi tu dah tak serupa kaler putih dah


makan dengan nasi ..terangkat. Tak tau ler terangkat pi mana :P



4 comments:

dikwirina said...

Pink Mama, looks absolutely delicious! Makan with nasik panas2, mmg terangkatlah!

Pink Mama said...

Dikwirina, memang terangkat.. :)

Milkberry said...

i tak penah masak sambal muahahhaa. sbb hidung gatal and then berair. hubby masak sambal sendiri kalau dia nak pastu i kena nyorok dlm bilik. hehehehe :P

Pink Mama said...

Milkberry, kalau my husband masak sambal, I pun menyorok dalam bilik sebab tak tahan tebersin2. Ntah apa lah yang pakcik tu buat/masak.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin