Tuesday, July 20, 2010

Nasi hujan panas


Namanya nasi hujan panas.

So janganlah tanya, kenapa bukan nasi hujan batu ke...sebabnya I pun tak tau kenapa namanya sebegitu.

Ada kawan kata selalunya nasi ni jumpa kat Kelantan jer. Tapi mungkin jugaklah sebab my aunty (my mak su, my Busu's wife) a Kelantanese yang selalu masak nasi ni. Then my mother pun ikutlah style ni. Actually it's nasi minyak tapi buh coloring makanan jer. So jadilah dia kalerful.

Itu jerlah sebenarnya nak bagitau. Hari ni my mother masak nasi hujan panas. So anak yang sakit ni merasalah makan.

Alhamdulillah....masalahnya deria rasa masih lagi sedikit off =(

Selamat Malam semua....saya dah ting tong sebab makan ubat. Nite-nite.

4 comments:

Yatie said...

never tried to cook the nasik before
nampak sedap.demam dah ok ker

www.sawanila.com

Anne M. said...

kedah pon ada gak nasi ni

Pink Mama said...

Yatie, demam tak kebah2 & batuk, selsema teruk =(

Anne, namanya nasi hujan panas ke?

Anne M. said...

yup, sama nama, sama color

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin