Tuesday, July 13, 2010

Ketam rebus tapi bubur nasi yang idaman hati

It started off with a very bad body aching. The lower half of my body feels like it has been poked with thousands needle. Flat terus lepas bukak puasa semalam. Makan panadol extend dan terus tertido semalam sampai pagi ni.

Badan still aching tapi gagahkan jugak pergi kerja. Buat my morning routine then badan dah tak larat sangat bawaklah diri pergi klinik. There were 4 people already ahead of me, doktor pun tak sampai lagi masa tu. 45 minutes later (yup 45 minit kena tunggu) the doctor told me to go home and rest ...demam, selsema and batuk.

Flat satu hari tak larat nak bangun. Bukak mata jer kejap pastu terus dose off balik, maybe sebab ubat punya effect.

So tekak tak berapa sedap nak makan. Dalam otak cuma teringat nak makan bubur sedap tapi tak ingat kat kedai mana. Trying to recall back tapi sampai sekarang masih tak ingat kat mana. 

Anyway, ketam for dinner. Itu pun ketam rebus saja sebab orang sakit ni tak larat nak diri lama-lama masak. Tasteless to me =(

Tekak prang sakit. Macamana nak puasa esok ni?
Nak MC lagi tapi boss dah pesan tadi, "I'll see you tomorrow ok". 

Damn :'(


5 comments:

n.a.j said...

sedapnya manis ketam rebus...

Yours Truly said...

hope you are feeling better now!

Erabme said...

get well soon

Mama Mya said...

semoga cepat sembuh kak.. nengok ketam waaa bestnye tapi saya x leh makan ketam huhuhu

watie
quefamili.com

Pink Mama said...

masih lagi tak sihat sangat huhu....ketam semalam tak rasa apa sebab tekak tak sedap =(

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin