Sunday, July 18, 2010

Second wedding of the day


Second wedding of the day, actually third but I skipped the second one on technicality glitch I call it. The second wedding was supposed to be in PD, which is like 26km from the first wedding in Kampung Jemah, Negeri Sembilan. Actually almost got lost finding way to Kampung Jemah but thank to my iPhone map, back on track.

Called my sister a thousand times (exaggerate jer tu, more like 4 times), my dad, my mom's handphone nobody answered to give the direction so off back to KL. Legaaaa...kalau tak sure stuck kat rumah sedara lama-lama.

Dalam kad invitation untuk kenduri kawin malam tulis majlis start pukul 8. My hubby was so relax pukul lapan pun tak siap lagi, I dah rimaslah sebab perut dah lapar. Mana nak hantar anak-anak lagi to their grandparents house. Bila dah lambat mulalah bawak kereta laju gilerkan....tak pernah serik pakcik sorang tu.

So ingat sampai dah boleh makanlah sebab dah 8.45 macam tu. Sekaliiiiii....pukul 9.30 pun pengantin tak bersanding lagi. Isykk betullah wedding melayu ni tak pernah punctual, mungkin sebab tetamu pun tak punctual kot =)

Almost pukul 10 jugaklah dapat makan. Tetamu semua dah resah kelaparan. So we decided kalau anak kami kawin nanti, nak buat ala-Chinese wedding 8 course meal (wahhh verangan sungguh...anak sulung pun baru 13 tahun =P )

Sian pengantin, lepas habis makan jer ramai tetamu balik. Mungkin sebab dah almost pukul 10 lebih. Tak ramai yang tunggu pengantin selesai upacara potong kek pun.

My friends suggested that lain kali sebelum gi wedding malam, makan dulu sikit kat rumah. Alloooo...orang jemput makan nak buat apa makan dulu kat rumah. Don't serve the purposelah macam tu gi kenduri kawin,kan.



















Gambar semua blur sebab tangkap dengan iPhone saja....so jadi kelabu asap ler

3 comments:

Anne M. said...

wah,cantinya nye pelamin dia..

MommyCT said...

hehe..i pun tak baper gemar reception cam ni. Sebabnya laporrrr le . kadang food tu punye bau dah menusuk2 idung, tapi takleh nak makan, tidbits pun takde adoiyaiii

Pink Mama said...

Anne, pelamin dia memang lawa

MommyCT, tu lah menggelodak perut tunggu pengantin bersanding...lapar =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin