Wednesday, July 14, 2010

Block nose and annoying people

Started my day with breakfast orang belanja. Murah rezeki....Alhamdulillah.





two? 
 
one for my boss yang sekarang sibuk hari-hari ada farewell lunch.
 
Kinda tough day for me cause cakap dengan orang pun tercungap-cungap sebab tak cukup nafas because of the cold. Discussion dengan boss pun sampai dia suruh I take a break sebab I was really gasping for air. Bad...bad...cold....selsema oh selsema.

My cold medicine is missing. Can't find it anywhere :'(
Manalah agaknya ku letak. Man...sometime macam ada amnesia pulak tak ingat manalah I letak my medicine ni. Strottt...hidung tersumbat....
 







lunch today...Dave Deli's 1/4 chicken. Not so good and their service really sucks. Macam tak nak layan customer jer patutlah kosong jer tempat tu. Not coming to this place again. Nak kena panggil a few times barulah nak datang tanya nak order apa. Teruk sungguhlah customer service kat Malaysia ni, memang kena improve banyak especially on hospitality services.

Another incident yang tak sedap adalah, while me and my friend were inside the ladies (toilet). This one guy a supervisor there, main masuk jer dalam ladies toilet tu, marah-marah the Indonesian cleaner. Sungguh kurang asam ok sebab dia dah nampak both of us in the toilet, dia boleh berdiri lagi dalam toilet tu lama-lama. Dahlah masa tu my friend tengah bukak tudung sebab nak pakai anak tudung kat dalam. Ada dekat 5 minit kot dia dalam toilet tu membebel about the cleaner tak bersihkan toilet betul-betul. Feel like complaining to the Mall's managementlah. Summore, we already gave him the disapproving look pun dia masih buat tak tau lagi. Cannot imagine kalau tak ada orang lain dalam toilet tu....isyykk...bahaya sungguh.

I'm still trying to find my cold medicine...manalah I misplace ni?

3 comments:

merahjamboo said...

hishhh teruknya mamat tuh...takleh baca non-verbal cues agaknya, kena tunggu orang cakap sebijik2..ngeheheh

Pink Mama said...

memang teruk...dia boleh buat bodoh jer. Tu yang geram sangat tu

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin