Monday, July 13, 2009

Kenapalah agaknya ya

Kalau pergi wedding orang melayu selalu tak punctual. Mesti kena tunggu lama sampai tetamu semua dah kelaparan baru pengantin nak keluar berarak. Dalam kad kata pukul 8.30pm tapi pukul 9pm baru dengar kompang berbunyi. Ini bukan saja untuk wedding malam tadi yang I attend tapi mostly memang macam tu. Tak pernahnya punctual.


Anyway, it's my cousin's son punya wedding. So macam kenalah pergi walaupun malas ya amat. Tak nampak pelamin ni from my table. Kena lindung dengan tiang. Ni pun hubby pergi ambik depan-depan.

tak ada burung dalam sangkar tu


makanan kat sini so-so ajer...tak best sangat.
Nasi pun sebenarnya tak cukup untuk kami berlapan kat meja tu.
Dahlah communication problem dengan waiternya. Macam bercakap ayam dengan itik :)


Kalau penuh 10 orang meja I ni, memang sah-sah tak cukup lauk dengan nasi.


door gift, miniature labu sayung


muka orang yang tengah tahan lapar.
My cousin's wife kata muka I dah tembam...hu hu...ni yang nak kena diet dan exercise ni


gambar kandid ntah bila encik suami saya ambik. Tengah merenung masa depan..hahahaha....


Wahh...kami ikut Duke Hway malam tadi sebab nak cepat ke Ampang. Not bad, cepat sampai Ampang dari TTDI walaupun kena spend RM5 pergi balik. Ni kalau emergency boleh ler kalau takat hari-hari biasa tu ikut jalan jauh ler jawapnya. Saya mengantuk sekarang sebab tak cukup tidur.


3 comments:

mar!ahaf!z said...

teringat masa saya kawen, *i know im gonna be late for sanding.. so i letak pkl 2.30 ke 3pm ntah tak ingat.. sesukati saya je..

kwn2 tgu lama, last2 ada yg blk sebab derang dtg awal pkl 12, nak tgu pkl 3??

*teori takleh pakai

sesemut said...

akakkkkkkkkkkk... "my wife's cousin" ?... apakahhhhh

Pink Mama said...

Maria, tak per ler bagi can raja sehari...hehehe

Sesemut, alamak cousin's wife. Inilah akibat mata mengantuk

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin