Monday, February 7, 2011

Jalan-jalan ke Morib

Long holidaykan.....so macamana hari ni mental dan fizikal ok nak mula berkerja balik or back to your normal routine?.
As for me...malasnya nak kerja tapi malam tadi lagi otak dah plan apa yang kena buat hari ni. Besok auspicious day according to the chinese so we will be expecting the Lion Dance same as previous years datang our office. Siaplah besok bunyi gendang satu ofis.

Anyway forget about the Lion Dance. So where did you guys go on the long holiday break?
As for me we went to Morib on Saturday 5 February. Tak ada plan pun sebenarnya hari Sabtu tu so we decided to go jalan-jalan to Morib. (Note: this is not our impromtu holiday ya...yang tu kena tunggu next post).

Kami ikut jalan Kelang untuk pergi Morib. First time sebenarnya I sampai Morib ni. Kagum gaklah sebab pantai Morib tu bersih compared to belah Kuala Selangor. Kerajaan Negeri Selangor baru revamp balik Morib ya sebab dengarnya dulu belah Morib ni kotorkan.

Adik sibuk nak mandi tapi masa kami sampai petang tu air laut dah surut. Tapi sebab kesian tengok budak kecik tu merengek nak mandi laut jugak bagi chance ler dia rendan dalam air 10-15 minit.

tempat makan kat Morib lawa tu

Pantai pun bersih


tempat kaum Adam memancing






ada satu area tu ada kolam pokok teratai...cantik sangat


yang nampak panjang tepi pantai tu Gold Coast Morib Resort

Kalau sampai Morib mestilah makan seafoodkan dan beli seafood fresh.

We bought ketam and sotong from the wet market. Murah sikitlah dari pasar. Don't ask me how much cause I really can't remember. Lagipun ketam dan sotong dah selamat dah masuk perut.

makan tepi pantai gorgeous view

udang, tomyam, ikan siakap, kailan dan ntah apa nama siput tu
all together paid about RM100+. Mahal sikit daripada yang I makan kat Jeram dulu. Plus rasanya kat Restoran Aroma Jeram tu lagi banyak seafood selection. Tak per lain kali kita kasi try restoran lain pulak kat Morib ni.



so that's part one of what we did last week.

More post coming up. Masih lagi dalam mood perayaankan.....guess what I received a few red angpow packet. Senyum sampai telingalah den hari ni hehehe....



2 sweeties said what's on their mind:

zatil said...

Nice!
Rasa nya, 'siput' tu kerang bambu..mmg yummy!

Si Hitam Manis said...

sis.. makan 100++ kat situ.. kira mahal tu.

Blog Widget by LinkWithin
 
design by suckmylolly.com