Monday, February 14, 2011

Post khas buat Unifi

Hilang mood I hari ni. Serious terus down satu hari. Semua disebabkan oleh Unifi.
Semalam petir dengan guruh kuat sangat. Dalam hati I dah kata hmm...ada potensi down lagi Unifi ni. Memang betul pun sangkaanku cempedak jadi nangka.
Lepas kilat tu terus Unifi down. Semalam jugaklah I buat laporan kat customer service Unifi.

Pagi ni sedang I bercakap dengan customer service Unifi, technician Unifi call. Terus berasap kepala dengar yang they can only come on the 21st February. Woiii ...Unifi korang tau tak that is like a week from today. They said that my area tu selalu masalah...so is that MY PROBLEM?. Sah-sah ler kena sound dengan I. I gave them a piece of my mind!



Hari tu dari 1hb Feb sampai 5hb Feb I dah out of internet cause they can't send their technician earlier. Sangap okay 5 hari tak ada internet ini kalau 7 hari lagilah sangap.I seriously don't understand why it takes so long for them to fix the problem. Kalau tak cukup manpower, silalah tambah pekerja so that tak adalah customer bengang. TM, you are in a service industry so better buckle up!

I decided to write a complaint to Unifi through their online feedback form. Guess what....tak boleh  submitlah pulak. Bagus sesangatkan Unifi....bagus....syabas.

Tak per tak dapat submit complaint online, I hantar complaint email to them. After the email, ntah depa baca ke tak I pun tak tahulahkan I received another phone call from Unifi. They said that they can send a technician to fix my problem this Thursday. Boleh pulak cepatkan....serius I tak faham.

A friend suggested that I call every 5 minutes sampai derang datang betulkan. Extreme sangatlah pulakkan. Lagipun tak kuasa I nak call every 5 minutes...banyak lagi kerja lain nak buat other than harrassing orang Unifi.

Ada kawan yang kata derang tak ada problem using Streamyx. Betull....tapii.....
Streamyx lembab nak download and upload. Kekadang sampai berjanggut nak tunggu habis.

So conclusionnya...I lah mentimun disini kena gelek dengan durian (Unifi). Nasiblah labu....tapi I tak nak bayar hari yang I tak dapat guna service derang...boleh belahlah nak mengayakan lagi big corporation ni.



pompuan lemau yang pakai tudung tak gosok hari ni....belasah jerlah. Mood off sikit hari ni

3 comments:

zatil said...

sabar PM..mesti lah marah kan..org dah byr mahal2kan..i pakai streamyx..so far..ada juga days out dia..ada juga plan yg tukar unify..tp belum lagi...

Tulis jer complaint letter...biar diorg tahu, customer is always first..

Pink Mama said...

more to geram sebab service lembab sangat tapi bayar mahal

. said...

awak...mase unifi down tu kan? dorg datang repair kt rumah ke? ape2 device unifi kt rumah ade yg rosak x mase kene kilat tu?
sy skrg tgh gune streamyx. selalu sgt kene kilat abis sume brg rosak.modem, pc pn rosak. klu sekali tu xpe la jugak. ni dh bnyk kali kne ni. sy dh beli surge protector brand belkin yg paling mahal pun still rosak jugak pc sy kne kilat. dh x boleh tahan dh ni. ingt nk amik unifi, tp xtau unifi ni klu kne kilat rosak jugak ke x pc sy ni.
klu ikut logik sepatutnye klu kilat pc sy xrosak sbb line unifi ni pakai fiber optic. kalau nk rosak pun cuma line unifi tu je yg rosak. klu streamyx pakai wayar tembaga. tembaga kan pengalir letrik...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin