Sunday, February 20, 2011

Uncle, durian and oh bulan

Rupanya nak berblogging ni pun kena ada mood jugak. Kalau tak ada mood memang satu hapah pun tak dapat nak tulis....bak kata omputih "writers block". I wonder how my sister do it. Adik saya kerja dengan majalah so every month memang kena siapkan article and interviews for the magazine she works for. Tapi yang bestnya kerja dia, bila pergi assignment selalu dapat giftS. Kalau cosmetic company yang panggil buat PC, dapatlah dia lipstick, eyeshadow, blusher macam-macam lagilah. Hari tu dia dapat susu pekat banyak so I pun mengangkut jugaklah bawak balik rumah walaupun 2 tin hehehe...rezeki jangan ditolak. Ada gaklah dia campak kat akak dia ni lipstick mahal-mahal...rezeki lagikan....kecik tapak tangan.

Ni nak cerita pasal community service. Hari tu masa I nak balik kerja, nampak satu uncle ni tengah pasang tile tepi jalan depan seberang jalan office I. Ni mesti kes uncle ni bosan tak ada kerja kat rumah. Agaknya dia selalu jalan kat tepi tu so dia decide pasang tile so rata senang sikit orang nak jalan.



ni bukan pekerja MPBJ ok tapi uncle manatah yang rajin bebenar
 
Hari tu teringin sangat nak makan durian. Apalagi pusing-pusing at last beli 2 biji RM30



memang terbaiklah....strawberry cicah coklat pun tak dapat lawan keenakan durian

2 malam lepas jejak kaki ke Uptown Damansara. Saja cuci mata sambil isi perut. La ni duk teringat nak makan sotong kangkunglah pulak....



oh bulan (bukan web portal gossip itu ya =P) malam tu penuh mengambang
Cantik sangat.....

Hari Ahad, hari lepak atas katil sambil tengok tv. Tengoklah kot-kot petang karang terajin ke nak keluar....



PC = Press Conference

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

zatil said...

alsmak...durian...sedapnyer..teringatlast season, dok bedal musang king!!

Pink Mama said...

dulu masa arwah my MIl ada, makan durian free jer sebab my MIl jual durian =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin