Monday, February 28, 2011

Email dan SMS-SMS yang menjengkelkan

Have any of you receive an email or text message yang rasa macam kalau jumpa orang ni macam nak strangle2 manusianya....geram sungguhlah.


Contoh-contoh SMS yang I got recently yang memang menjengkelkan hati I sungguh.

Contoh 1



I don't have an Indonesian uncle. Anyway if you have any problem at the police station...IT IS NOT MY PROBLEM!!. Cukup-cukuplah conman. 


Contoh 2


Adalah bagus kalau professor you dah jumpa penawar kencing manis. Tapi adalah lebih baik dipublish dalam Medical Journal dari sms kepada random umat manusia. Buat habis credit jerkan.


Contoh 3

hak ni memang I rasa conman sungguh. I actually dah rasa ni bukan Shell yang hantar ni. Bila I suruh my hubby call the number ask the person regarding menang hadiah ni. The person said he will call back tapi hampeh......and I am still waiting for my cheque SHELL.
Eja promosion pun salah...promosi jerlah =P


Contoh 4

Kecik sangat ya...jap I type balik.

Hello with love,



I am cynthia single I view your profile and become interested in knowing more about you for important discussion reply to me via my mail address (cynthia.azamawilliam@yahoo.com) i will send my pics later.


Yours


cynthia



Hello with love tu yang tak tahan....alloo...kau ingat I lesbo ke?
Send your pic for what? Psiko ker?
 
 
Contoh 5
 
Don't you think I would know if it's my dad's handphone number you idiot?
Anyway my dad never calls himself Ayah and kalau betul my dad kat police station...my mom would be frantically calling me. Tak payah tunggu my dad call pun.

EEE....geram sungguhlah.
Nombor-nombor talipon mereka adalah sengaja tidak didelete sebagai pemberitahuan kepada orang lain suapaya berhati-hati jangan sampai terpedaya.

Sekian. Terima Kasih.

4 comments:

merahjamboo said...

setujuuu~~sgt tensyen dgn bendalah2 camni..kadang2 inbox phone tu penuh dengan sms karut2 ni jer..

Pink Mama said...

Kan dik....anyway baby macamana?

zatil said...

PM, i pernah dpt yang last one tu..ngarut sungguh..nih day light robbery..sangat rajin mereka buat benda gini..

Pink Mama said...

Zatil, every time I dapat sms macam ni rasa macam nak balik jer sms tu & bahasakan jer org penipu ni tapi sabar jer.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin