Sunday, February 6, 2011

Rasa tak sanggup besok dah Isnin

When you're having fun time flies so fast rite. Fuh rasa sangap sangat sebab ni dah petang Ahad. Besok dah Isnin....back to the hectic life. Minggu ni I kerja separuh hari jer. Separuh hari sebab mintak dengan bos nak balik tekak sakit sangat sampai tak boleh nak telan. Tak tahan punya pasal jumpalah juga doktor on the Chinese New Year day. Nasib baiklah ada klinik yang buka. Rupa-rupanya tonsil belah kanan dah membengkak and dah merah. Patutlah sakit sangat. After a few dose of ubat antibiotik, ubat bengkak tonsil and pobstan baru lega sikit.

Sakit-sakit tu pun jangan tak tau berjalan jugak tu. More of an impromptu holiday. Main redah jer dengan baju semua tak bawak sehelai sepinggang pergi holiday. Drive ikut suka jer on that Chinese New Year. Sampai sana baru fikir nak tidur mana, nak beli baju semua dengan benda-benda kegunaan lain. Bagus sungguhkan.....nasib baik ada ATM machine. Cucuk jerlah duit. Kalau tak ada duit mau tido dalam kereta hahahaha.... Dulu zaman masa belajar kat US pernah buat kerja travel pastu tidur dalam kereta ni. Tapi dengan anak-anak ni tak sampai hatilah pulakkan plus mama derang sekarang pun dah ngada-ngada sikit. Almaklumlah badan dah tak macam dulu. Salah sikit nanti sakit sini sana.

Sekali-sekala impromptu holiday ni bolehlah. Jangan dibuat selalu sebab mahal jadinya. Ialah walk-in to the hotel would cost more right. Kalau dah book awal lagi murah harga hotel. Kalau plan holiday, baju dengan barang-barang kegunaan tak payah beli. So from now on I'll leave a bag of our clothes and toiletries in the car. So kalau dibuatnya perangai nak berjalan-jalan tak plan at least dah ada barang keperluan dalam kereta.

Sunday is coming to the end. Tomorrow dah Isnin....back to the hectic life. Actually this morning celik-celik mata terus terfikir apa yang nak kena buat besok kat office.....what a sad life rite. Tadi somebody from office called about next weeks office function.....see.....I hate it when Monday approaches. Busy...busy...busy.....menyampahlah.

Perut lapar tak lunch lagi ni sebab tadi lepas telan ubat selsema terus tertidur. Hari Ahadlah pulak tetiba nak selsema. Budak-budak pun makan maggi jer rasanya tengahari tadi. Sorry kids, Mama so sleepy. Ayah derang bukannya reti nak feed the kids. So I'll tell you in another post where we went. Nak pergi cari makanan....perut dah berkeroncong. Nak ajak semua orang gi makan roti canai ler and teh tarik. Best jugakkan.

Where and what did you do this week? I hope you had fun too. Bye.


P/S: Lupa nak bagitau the reason I tak update lagi is because our stoopid Unifi was down for 6 days. Sangap tau. Tu lagi satu kisah....buat sakit hati jer.

2 comments:

zatil said...

hehehe..PM, bes la impromptu..unexpected..but not with babies..:)

Hehehe..'sengsarakan' kan x de connection..

Pink Mama said...

Zatil, itulah anak-anak dah besar bolehlah impromptu holiday kalau tak jangan haraplahkan =)

Memang sengsara giler tak ada internet connection....sabar jerlah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin