Sunday, November 14, 2010

Roti toast pagi Ahad

Happy Sunday semua. Besok hari kerja dah. My kids pun minggu depan sekolah dua hari jer sebab sekolah cuti hari Selasa, Rabu dengan Khamis. Buku teks sekolah dah dapat dah so kira kalau nak ponteng seminggu pun boleh ler sebab dah tak belajar dahkan.

Kepada mak bapak yang results UPSR meletup-letup tu tahniahlah ya macam Kak Nani Rostam kita.

So what do u had for breakfast?. Hari ni I try buat resepi ikut blog mesti melawat I hari-hari, blog Mat Gebu. Kadang-kadang tengah stress buat kerja kat office, bukak kejap blog mat gebu nak release stress. Tengok gambar-gambar masakan Mat Gebu terus release stress. Resepi egg in toast Mat Gebu duk melekat dalam otak I sampai berhari-hari. Nak buat masa hari bekerja tak sempat sebab biasalah malas nak bangun pagi awal sangat. Jam bunyi dari pukul 6.20am pun duk snooze banyak kali. Ni budak cuti sekolah nanti baru boleh bangun lambat sikit agaknyalah.

So pagi...tak adalah pagi sangat dah almost pukul 11 baru nak buat breakfast, agak-agak terus jadi brunch. Kenyang makan sekeping pun. Kalau nak tengok cara nak buatnya klik jer kat link to blog Mat Gebu kat bawah tu ya.
 
roti balance yang ada semua senget dan dah tak lawa...nasib ler.
Sebab tak ada terap macam Mat Gebu, I potong jer 4 segi kat roti tu.
Pastu I letak cheese Cheesedale yang ada dalam peti ais sebelum pecahkan telur dan letak white pepper.

sloppy rite sebab telur yang I guna saiz besar so melimpah-lipah jadinya

Pastu bakar dalam oven selama 10 minit. Garing tu sebab temperature panas sangat tapi I tell you rangup setap..hehe. 2 kali kena buat tu sebab anak-anak duk pujuk rayu dengan kata-kata manis kata Mama derang masak roti sedap. Anak kalau bab memujuk ni memang terrer....cair hati mama derang.

Jangan compare ok roti I dengan roti Mat Gebu sebab sah-sah ler roti Mat Gebu 100 kali lagi lawa. Klik kat link bawah ni kalau nak tengok cara nak buat roti toast ni ya.




Bye.....nak gi tengok TV.

2 comments:

Lulu caldina said...

rupa mmg tak berapa..ngee..

tapi tau rasa mesti sedap..
nanti nak try juga..

Pink Mama said...

Lulu, you kena tengok blog Mat Gebu punya. Dia punya lawa =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin