Wednesday, November 3, 2010

I hate it when

1. Orang potong queue

I cukup pantang kalau orang potong queue especially kalau tengah beratur dekat mana-mana kaunter. Jangan haraplah you dapat potong my queue. Sorry I tak bagi muka.

Macam last week, I tengah beratur kat McDonald's. Sekali datang sorang minah c*n* ni kot sedap jer tetiba berdiri depan I. Sorry naik lori ya. Ko sihat lagi dan tak pregnant apasal pulak aku nak kena bagi kau jalan dulu.

Lepas tu kitaorang beratur kat KFC pulak. I beratur satu line and Adik beratur line sebelah. Sebab line Adik lagi pendek, I step out of the queue tunggu Adik sampai turn dia. I berdiri tepi dinding belakang sikit dari my daughter. Adikkan kecik so bila sampai depan kaunter minah cashier tu tak nampak dia so minah tu tanya the girl yang behind my daughter nak order apa. Laju jer minah tu nak menjawap order. HALLLLLOOOOOO....anak aku depan kau tu tunggul kayu ke?

Berapilah I. Kena sound dengan I, 'My daughter first, she was here first.' How RUDE!!

You don't play-play with mak harimau ya. Kau tunggu masa jerlah nak kena sound. Tau pulak kau tersipu-sipu malu.


2. Orang yang suka repeat-repeat cakap benda yang sama

Forgoodnesssake .....tolonglah jangan repeat cakap benda yang sama berulang-ulang kali. I tak tahan sungguhlah repeats unless you want to tell me that you love me, I'm beautiful ke...itu oklah tapi kalau repeat benda yang sama banyak-banyak kali bosanlah.


Ehh actually kan paling I pantang is item no 1. Benda-benda lain I boleh tolerate lagi. I tak suka orang potong queue sebab tu bermaksud orang tu tak hormat kita. Dia ingat dia jerlah centre of the universe agaknya. Samalah jugak kalau elok-elok kita ikut lane kita while driving dalam jam sekali ada orang potong queue kita. Tu memang panas hati jadinya. Tu namanya kurang ajarlahkan. Habis ko ingat ko jer nak sampai keje cepat, orang lain tidak.


So people ingat jangan memotong queue orang especially kalau nampak I lagilah jangan cari pasal sebab I ni jenis lantang bila I tak puas hati. Tak ada nak berlembut-lembut bagi orang pijak kepala.

Peace.





4 comments:

mar!ahaf!z said...

kak, paling boring kalau ye ye je potong q (masa driving) pastu jumpa balik dia kat traffic light :p

haha, padan muka dia..

veesakura said...
This comment has been removed by the author.
veesakura said...

kak, me bwk kete kecik jer. tp kalo jenis nk potong q ni, agak sush nk bg.mmg geram kot. penat org beratur. mmg a big NO!kalo q kt kaunter mmg tunjuk muke masa gler dan trus sound die.hehe

Pink Mama said...

Maria,

Tu kalau jumpa balik kat traffic light lain kali jelir lidah kat dia

Vee,

Kereta kecik selalu jadi mangsakan especially dengan bus

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin