Saturday, January 9, 2010

Melawat Makam Mahsuri

The boat ride dari jeti Kuala Kedah took us about sejam setengah. Sampai terus cari mamat yang kami sewa kereta tu. By the way kalau sapa-sapa yang nak pergi Langkawi and nak sewa kereta kalau nak no tel kereta sewa nanti bolehlah tanya kat I.

Check in apartment. We stayed at a service apartment in Kuah. Masuk tengok apt sekejap terus keluar balik. Barang pun tak hantar masuk apartment. Destination nak naik cable car. Wahhhh tak buang masa langsung ya. Sampai Langkawi pun dah almost pkl 2 lebih.

On the way ke Mt Machincang, ternampak signboard Makam Mahsuri. Apalagi singgah dululah makam Mahsuri. Sempat jugaklah makan dulu. Beli gamat yang mak I pesan. By the way gamat kat kawasan makam Mahsuri ni murah 1 set equal 15 botol RM8 compare tu tempat lain. Menyesallah pulak I beli 2 set jer. Macam nak buat meniaga ya sebab tempat lain 10 botol RM9.


Hubby I kata sedekah Al-Fatihah kat Makam Mahsuri ni sebab dia kan orang Islam jugak.

So here's a few pictures of us at Makam Mahsuri.

IMG_5826

IMG_5833

IMG_5841

IMG_5872

IMG_5874

IMG_5852

IMG_5849

IMG_5857

IMG_5879

IMG_5885

P/S: Hari ni hari Sabtu, jangan lupa bawak groceries bag kalau keluar membeli belah sebab kena bayar 20sen kan kalau nak bag plastik in Selangor.

4 comments:

superheroes' mom said...

the last time i went to Langkawi was 10 years ago when I was pregnant with my first! whoa... lama gila. no cable car masa tu...hehe

Pink Mama said...

sekarang dah ada cable car....nanti u kena try naik sebab best gila walaupun gayat.

Fina Fento said...

dah dekat sangat dah dengan rumah saya makam mahsuri tu ;))

Pink Mama said...

oh ye ke Fina. Lain kali Akak bolehlah singgah ...heheh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin