Thursday, March 4, 2010

What happen today

My day started off wonderful today. I have to say that mood tu datang bila you bangun pagi and you rasa bersemangat. Pakai baju pun extra nice to day, make an effort to dress up.

Tengahari I've got a lunch meeting. The 2 hours supposedly meeting drags up to 3 hours. The nasi lemak for lunch makes it hard to concentrate. Lagi menyakitkan hati bila dalam meeting ada 2-3 orang yang terlampau expressive nak menyampaikan points mereka across. Sangatlah annoying. Kalau facts tu betul tak perlah jugak, ni pakai tembak jer nak mengenakan orang. Pleaselah kalau masuk meeting, please clarify your sources and get the facts right so that you don't waste other people's precious time (sebenarnya cubaan nak lari keluar meeting tak berjaya ....hmmm...I should try harder next time)

Lepas meeting tiba-tiba boss besar panggil bilik dengan my immediate bos and another bos. Siap tutup pintu lagi. Suspen gak I sebab, did I do anything wrong, sampai tutup pintu nak discuss?. Rupa-rupanya he ask me wether I want to go back to HQ in KL to handle back my old dept matters. Tidakkkkkk......tidaklah ku sanggup nak kembali ke KL office yang selalu jam tu. Tobat nak keje balik kat KL tu, walaupun Pavilion dengan KLCC tu sekangkang kera tapi idak ler ku terliur. Bos besar kata I was requested by popular demand. Tak perlah chek tolaklah pelawaan ini. Jangan coba merayu lagi....ewahhh....tetiba dangdut. To think of it,I must have done a terrific job when I was at the old dept that they requested me back. I am currently happy where I am rite now. Banyak kerja pun tak apa asalkan hati senang and yang lebih penting nak balik rumah dekat saja. Rumah mak I pun macam sepelaung jer dari my office ni.

Kakak demam. Rumah my father semua orang tak sihat. Atok demam, Bibik demam, Nenek batuk. It must be the weather. Minum air banyak-banyak ya semua orang. Take care of your health.

4 comments:

bvlgarigirl @ Arianna said...

kesiannya demam. makan ubat yee cyg

saya pun tak suka meeting2. bukan seorang yg suka berprotokol juga. rimas. kannn

take care mama

Pink Mama said...

Arianna, hello....thank u for dropping by =)

Cath J said...

Mak ai... sekampung sakit?? tapi tak heran yer... byk org sakit skrg ni...

Pink Mama said...

Cath, itulah semua orang sakit ni

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin