Monday, March 7, 2011

Padan muka kena halau keluar kereta

I tak tahulah anak orang lain tapi anak I yang dua orang ni bickers like cat and dog....all the time. The last one was in the car last Saturday. Resulting in their father naik angin dan telah menghalau budak dua orang ni keluar kereta dan berdiri tepi jalan.
 
Kalau ikut hati ayah derang memang dia nak suruh budak berdua ni jalan kaki sampai rumah tapi I tak bagilah. Hilang anak I nak cari kat mana. Hati ibu ni lembut sikit bila bab sampai kat anak.



anak sapalah ni...tahu pulak tu malu tutup muka



masa I tgh upload gambar ni, Adik ternampak. Terus dia jerit "Mama tak mahulah".
Tahu pun malukan.

Apa nak buat eh so budak berdua ni tak bercakaran selalu?. Rasanya I dah ikut petua mak I kasi dulu. Dia suruh rendam air pusat budak-budak ni pastu bagi minum so tak bergaduh adik beradik. Tak berkesan pun.

Kalau ada petua tolonglah bagi ya.

-Ibu yang risau...hehehe

- Posted using BlogPress from my iPad

2 comments:

zatil said...

Lahai..sian...abah budak2 ni pun pernah nak buat gitu..time dalam keta jer, time tu la nak bergaduh bagai..tp i x bagi..kenit2 lg nak kena buang keta..

Rasanya mmg stage diorg cam gitu kut PM..nanti besar ok lah tu kut..gaduh2 pastu baik balik..

hehehe..kita dedulu, klu abah dah naik suara sure diam je kan..

Rasa cam x membantu pon ni :)

Pink Mama said...

Zatil, tu lah kesian tgk anak-anak kena halau keluar kereta tapi padan gak dengan muka derang hehehe.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin