Wednesday, January 19, 2011

Camera+ & Panoramatic 360

Tak mau cerita pasal makan lagilah walaupun semalam makan kat Ghulam Mee lagi.

Nasi ayam you, kulit udang tu sebab Abang tak makan udang kueyteow dia
...ehh cerita jugak ya =P

Mehlah kita cerita pasal apps kat dalam iPhone I.

Apps ni cool cool sangat bagi orang yang suka ambik gambar macam I

Semalam masa boring-boring tunggu budak-budak ni makan, I played around with my iPhone.

The picture below is a few picture stitch together using an iPhone app Panoramatic 360.

so as you can see there's two pictures of Abang in the same frame. That's because I took two different picture and stitch it together.

I still need to do much exploring but cool kan...


Gambar nasi ayam I ni, I guna app Camera+

Kalau ambik gambar biasa jer, warna gambar takkan outstanding macam ni. So I guna flash masa edit the photo.

Below I ada screen capture a few pictures nak tunjuk the difference without editing and after editing using Camera+

this one without any editing done on the picture

this one after using the flash edit function

this one is using the food edit function

Apps ni memang bestlah sebab boleh edit in the Lightbox.

You can change the scenes, adjust  left right etc, boleh crop, boleh buat effect macam Color..retro and you can also add borders to your picture.

So if you like to do varieties to your pictures, these two apps is so awesome (to me lahkan...orang lain tak taulah)


ni anak dara saya yang suka makan laksa tu. This I use the food edit function.

So happy trying =)

3 comments:

Yours Truly said...

restaurant ghulam ni kat ne?

Pink Mama said...

Kota damansara

Cikidong said...

apa nama application ni mama.. bagi share skit nak donlod :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin