Monday, January 24, 2011

Adik pergi audition

Sabtu lepas anak dara saya yang kecik tu pergi audition at Sri Pentas. Audition untuk TV3 Kids Talent.

Dari pukul 10 lebih almost pukul 11 kami bertunggu tangga kat Sri Pentas sampai pukul 4 petang. Adik peserta no 18, so bayangkanlah berapa lama kami kena tunggu. Penat dan bosan jangan cakaplah.

Hari Sabtu lepas ada audition untuk Mentor 5. Ramai jugak budak-budak yang datang audition. Rata-rata guys...tapi semua suara sedap-sedap masa dengar derang praktis kat luar audition room.

20 years back I pernah jugak datang audition untuk pengacara TV3. Masa tu memang ramailah datang cuba nasib sampai beratur panjanglah. I ingat lagi I kena baca macam pembaca berita tu. Tu lagilah haru sebab pergi audition pagi tapi I yang paling last sekali keluar lepas a few saringan sebab masa tu derang kata bagi chance kat awek-awek lain jalan dulu sebab rumah I paling dekat.

Memang tak aci sungguhlah. Pergi audition dengan my ex-classmate masa tu. Tapi dia tak lepas saringan so melangutlah I sorang-sorang sampai dekat pukul 12malam. Sampai kena call my mumlah datang ambik...takkan nak jalan kaki balik rumah gelap-gelap sorang-sorang kot. I ingat lagi masa tu I tak bawak my resume sebab datang audition main terjah jer masa tu. Disebabkan kira macam I antara yang final 10 masa tu, Aziz Desa suruh I pass resume I pagi-pagi kat Pak Guard. Nanti Pak Guard akan pass kan resume I kat dia...wallahualam resume I tu sampai ke tidak. Mungkinkah sebab tu I tak dapat jadi presenter TV3...kalau tak glamer I you hahahaha! Tapi sekarang kerja dekat dengan bangunan TV3 jerlah....kena tempias jerlah hehehe....

Back to cerita anak bertuah saya yang beria-ia ni.


anak yang ni jer yang berani
kalau Abang atau Kakak jangan haraplah

kasut Mama lagi comel =P

Penat wehhh tunggu turn
Kalau dia dah besar memang I tinggalkan jer =P


masa ni tengah audition
krew ajar apa nak cakap

anak saya terus jadi keras kejung
nerbes kot

derang ada bagi buku suruh baca so the child ada
bahan nak cerita



kami-kami ni kenalah cari entertainment sendiri....
buatlah apa-apa yang patut untuk menghilangkan kebosanan




My baby didn't get it sebab tetiba anak saya jadi camera shy.
Ayah dia tukang gelak kat anak dia sebab buat bunyi harimau dah jadi macam bunyi kucing tak makan sebulan. Tak ada semangat langsung.


But the most important thing is the experience. At least she wants to give it a try. So as parents we have to nurture of childrens passion and interest. Betul tak?


Patutnya I pergi audition Mentor 5 sekalilah hari tu =P
Ohh tidak....nanti ribut Sri Pentas!

3 comments:

pinkydablueberry said...

wahh..berani betol anak akk..sweet je tgk..die nervous lebih kot.. =)

anyway, kema blogwalking tetiba jmpe blog akk..whole day ni abeskan masa bc entry2 akk..

salam perkenalan kak.. =)

p/s: ade satu entry tu kema baca akk ade state y akk guna software resize pic tanpa buat satu2..blh x nk tau software ape cz kema pon ade prob malas nk resize satu2.. hehehehe..tq kak.. =)

Pink Mama said...

Hi Pinkdablueberry,

Salam kenal =)

Guna fast image resizer. Nanti Akak try ingat balik linknya ya.

Pink Mama said...

Cuba try link ni http://fast-image-resizer.en.softonic.com/

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin