Tuesday, April 19, 2011

Kebaya hijau punya pasal


Awak nak tahu tak saya buat apa semalam?
Saya ambik cuti half day sebab cikgu anak saya talipon pagi semalam bagi tahu yang besok anak saya menyertai perarakan pakaian beragam di Stadium.

Pastu cikgu tu siap pesan sekali, " Puan, kalau boleh nak anak Puan pakai baju kebaya hijau"
Sikit lagi saya nak jadi incredible hulk. Tang manalah pulak aku nak korek kebaya hijau ni weh.

Kau ingat ni musim Raya ke Cikgu?

Nasib baiklahlah saya ni insan berhemah lagi. Kalau tak mau kena &^%*! Cikgu ni.
Hari Jemaat lepas awat tak nak habag. Kalau tak senang ler nak pergi mencari kebaya sampai ke Melaka ke......sabar jerlah.

Mencarilah semalam kebaya hijau. Dari Tesco ke Carrefour ke habislah semua kedai baju Kota Damansara tu kami jelajah. Tak jumpa di Kota Damansara, sampai ke Paya Jaras kami. You name it dari butik kecik-kecik, Bintang Fashion, kedai tepi jalan semua belasah singgah and tanya. Sampai dah tak laratlah nak angkut kaki lagi keluar masuk kereta.

Final dah....kalau tak jumpa jugak belasah jerlah Kakak pakai jerlah baju kaler apa-apa yang ada kat rumah. Nasib baikkkkkk.....jumpa kebaya hijau dekat The Store Rahman Putra.

Ada diskaun pulak tu and penting muat dengan Kakak. Terus ambik dan bayar tak cari dah kedai lain.


bukan baju sebenar.
Baju betul lupa nak ambik gambar sebab eksaited

Malam tadi pukul 10 terus tido sebab penat. Pengsan terus.....

Sayang anak punya pasal sampai hujung dunia pun akan ku carikan kebaya hijau.


P/S: semalam kena bawak iPhone balik to Maxis, phone kena reset to factory setting sebab phone tu buat perangai shut down sendiri =(

4 comments:

biruVSpink said...

kalau kakak pakai kebaya mesti dah mcm anak dara sunti... hehe :)

Pink Mama said...

memang pun dik =)

zatil said...

ish ish..sekolah skang mmg gini kut PM..ada je request yg bukan2..done2 nak esok jugak..

Seb baik jumpa kebaya hijau..

Pink Mama said...

Zatil, penat jugaklah cari kebaya hijau tu =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin