Wednesday, March 28, 2012

Duit terlekat

My wristlet kalau orang bukak tengok mesti geleng kepala punya sebabnya gemuk dan penuh dengan segala barang termasuklah resit-resit yang banyak. I have this bad habit of not throwing my old receipts.

So minggu lepas, I bawak keluarlah semua duit-duit dalam wristlet sebab bercampur-campur dengan receipts. Mula-mula nak habag yang kejadian ni happen dalam kereta.
Masa kira duit tu semua ada duit sepuluh ringgit dekat 10 keping, duit lima ringgit dan duit sepuluh ringgit 4 keping. Elok jer habis kira dan susun duit tu semua ntah macamana boleh duit terjatuh kat tepi peha.

Tau tak...tinggal dua helai jer duit RM10 huwaaaa...
duit yang lain tu semua hilang. Jenuh cari bawah kerusi, celah kerusi, bawah kaki, dalam handbag....manalah tau kot terjatuh balik dalam bag. Sampaikan I thought my hubby yang sorokkan duit bawah kaki dia sebab dia asyik cakap "finders keeper". Tapi dia tengah memandu masa tu...mana boleh sorokkan duit tu without me noticing.

Dekat 10 minit jugaklah cari tapi tak jumpa. Dah cakap dah kat hubby masa tu redha jerlah duit hilang. Sampai ofis siap call kawan cerita "paranormal" ni. Ialah kereta tengah bergerak masa tu macamana boleh hilang duit tu.

Sampai ofis pun masih sedih dan memikirkan duit yang tiba-tiba ajaib hilang tu. Tapi dah redha dah masa tu. So buat kerja macam biasa, siap pergi toilet, pergi pantry buat air macam biasa.

Aircond office masa hari tu macam panas sikit dari kebiasaan. So I pun singsinglah lengan baju kurung.

Guess what?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



duit-duit yang hilang tu sebenarnya terlekat celah lengan baju kurung.
Ajaib sungguh sebab tak jatuh >.<



6 comments:

mama maman aka yana said...

hahaha.. majik la u..:)

mama pun ada habit cam u. suka benor simpan resit2 lama. aduhai.

Pink Mama said...

memang magik =)

Alin Marlini said...

samalah ngan saya...penuh resit..dari duit...kelakarlah sampai terselit tak sedar

Pink Mama said...

tulah pasal kelakarkan =)

WildFire said...

nasib baik tak jatuh..kalau tak...huhu

Pink Mama said...

Kalau terjatuh rezeki orang lainlah =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin