Tuesday, January 31, 2012

Abang dia kata adik dia dah rupa Kha-irul Fah-mi

My baby's face was swollen yesterday sampaikan mata nak bukak pun tak boleh.
Poor baby.

Malam sebelum tu okay jer muka dia tapi bangun the next morning muka dia dah puff up macam ikan buntal. Bijik mata pun hilang. Hidung terus terkembang.

Letih tengok budak kecik ni menggaru-garu muka dia.

So pagi semalam bawak dia pergi klinik tapi mak aihhhh lamanya menunggu. Budak ni dah tak tahan menggaru-garu. Nasib baiklah I baik jugak dengan Akak-akak kat klinik tu so dia bagi kitaorang cut queue. Emergency case kan. Nasib baiklah jugak jump queue sebab lepas tu I kena rushing balik office untuk Lion Dance. Tiap-tiap tahun mesti I kena jadi ccordinator untuk Lion Dance......benci tau sebab bunyi gendang dia kuat sangat. I don't like.

Abang duk gelakkan adik dia. Diejeknya budak kecik tu, kata muka Adik macam Kha-irul Fah-mi. Apalagi melalaklah budak kecik tu.




Amacam ada lebih kurang sama tak? Kah...kah...kah...

Mamanya pun sama nakal siap google gambar KFCM tunjuk kat dia. Lagilah bertambah bengang dia.



Pakai baju sekolah sebab ingatkan nak hantar dia pergi sekolah. Sekali tgk muka bengkak teruk sangat so kansel. Doktor kasi MC sehari jer. Hari ni muka Adik bengkak lagi.



adik angkat KFCM



She maybe allergic to the face mask. Malam sebelum tu dia pi letak facemask kat muka dia. Don't point at me cause bukan I yang belikan facemask tu untuk dia tapi Ayah dia yang beli. Atau mungkin allergic to chlorine or something sebab Sunday tu dia pergi swimming dengan kawan baik dia. We're still unsure what trigger the allergy.

Anyway, I would like to wish Selamat Hari Wilayah kepada semua yang bekerja dan tinggal di WP. Kepada warga-warga negeri lain......pergi kerja macam biasa ya, jangan memonteng.

Besok I cuti walaupun office I di Selangor.

Kenapa?.......sebab Mothership kami di Kuala Lumpur =D

Cuti....cuti....cutiiiiii.......


1 comment:

Alin Marlini said...

hehehe..memang sebijik..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin